Балчик

Балчик. Без румънски туристи останаха голяма част от малкото работещи хотели по Северното Черноморие днес. Съседите ни масово са освобождавали своите стаи и са отменяли резервации за седмици напред, споделиха за bgtourism.bg хотелиери по Черноморието.

Тежък икономически удар по хотелиерите от Северното Черноморие и зимните курорти

Гостите на хотел „Реджина Мария“ в Балчик веднага са напуснали своите стаи и са отпътували към Румъния, за да избегнат 14-дневната карантина.

Припомняме Ви, че румънските власти снощи включиха страната ни в списъка си като висока епидемична зона и в резултат на това всички пристигащи от България от утре ще подлежат на двеседмична карантина.

Собствениците на хотела в Балчик са взели решение да освободят пeрсонала си, но ще има дежурен на рецепция.

МВнР потвърди новината на bgtourism.bg, Румъния въвежда 14-дневна карантина за влизащите в страната от България

„Възлагахме надежди да работим в следващите седмици с румънски гости, както и за Коледа и Нова година, но днес всички резервации бяха отменени.

За една нощ всичко се промени“,

коментира пред bgtourism.bg Виктор Лучиянов.

Масово от Кранево до Дуранкулак, където гостите основно са от Румъния и България има отменени резервации, а това поставя под въпрос работата на обектите, разочаровани са хотелиерите, които понасят нов икономически удар през тежката година.

Румъния ще налага 14-дневна карантина за пристигащите от България

Собственикът на голф комплекса Лайтхаус край Балчик Георги Чуклев е на мнение, че

България трябва да обяви по-сериозни мерки сега! Не по-късно!

Като най-разумно било да има затваряне на всичко за 2 седмици.

Нормално е да ни блокират при толкова заразени! Бих посъветвал за по-сериозни мерки приложени веднага! За да не се случи същото, както това лято да бъдем блокирани от държави, когато другите са без ограничения!“, каза Чуклев, чийто хотел също е потърпеш от решението на румънските власти.

В Каварна голям брой румънци имат резервации за следващите седмици в четиризвезден хотел, но и тяхното идване е под въпрос.

Предстоящият сезон ще премине под мотото „Зимните курорти укрепват Вашето здраве!“

Припомняме още, че пристигащите в Румъния от държавите/областите, считани за рискови, не попадат под карантина в случай, че престояват на румънска територия за период по-малък от 3 дни (72 часа), ако представят отрицателен тест за COVID-19, направен до 48 часа преди влизане в страната.

Пристигналите от такива държави/области и поставени под карантина лица, могат да бъдат освободени от мярката след 10-ия ден, ако направят тест за SARS-CoV-2 на 8-ия ден от карантината, който да даде отрицателен резултат, и не проявяват специфични за COVID-19 симптоми.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията