Slide
Slide

Доха. Катарската столица Доха, която в момента е домакин на световното първенство по лека атлетика, а след 3 години ще приеме и футболния Мондиал, е най-подходяща за почивка от октомври до април. „Морската вода в Доха е като чорба. Температурата е над 30 градуса“, споделиха днес български туристи за информационна агенция BGtourism.BG. Те са настанени в хотел Ritz-Carlton. „Тук има над 300 метра плаж с много фин пясък, плитко море и голямо спокойствие. Плажът е безплатен за гостите на хотела и има много възможности за забавление – спортни игрища, барове“, посочиха още туристите ни, които не спестиха суперлативи за сервиза и туристическия продукт на домакините.

Катар е емирство в Близкия Изток, което заема едноименния малък полуостров, вдаден дълбоко в Персийския залив. А плажовете покриват почти изцяло брега на държавата.

Езеро в Индонезия провокира туристите с иновативна фотосесия под водата

За разлика от някои арабски държави, където не се прави никакъв компромис с мюсюлманските нрави, гостите на Катар имат пълната свобода да избират облеклото си.

В Майорка отвори хотел, който е само за жени

Там разголените рамене и късите поли на туристите няма да предизвикат негативна реакция сред местните хора. И освен това в Катар има много, при това прекрасни плажове, където човек да се освободи от задръжките и да се отдаде на пълноценна почивка. Туристите посочват, че най-добрите места за любителите на плажа са на север от Доха. Повечето от големите хотели, където има чудесни условия за почивка на красив плаж, се предлагат и тарифи за дневни посетители, които идват само на плаж и не ползват нощувка. Другият вариант да ползвате хотелски плаж е да имате клубна карта на редовен посетител.

Голяма звезда на руското кино и тeлевизия – на почивка в комплекс до Варна и Добрич

Сподели публикацията