Тунис – лятното изкушение и щастие, което докосва сърцето на българските туристи
Тунис – лятното изкушение и щастие, което докосва сърцето на българските туристи
Slide
Slide
Slide
Slide

София. “Тунис е щастие, което докосва сърцето… Никой не споменава пандемията, овладян е Ковид, забравен е според тунизийците… А те са сърдечни, мили, гостоприемни и радостни да посрещат нетърпеливите си гости в Сус или във вълнуващия Хамамет… Африканско слънце, богата история, вкусна храна,незабравимо приключение в Сахара, нежен пясък и лазурно море ви очакват… Безопасно, интересно, пъстро и ласкаво е в Тунис… Нека бъде ваша сбъдната мечта…”

Така Тереза Пенева, един от главните екскурзоводи на Абакс в Тунис, описа първите две седмици от началото на чартърната програма на туроператора. Първата група, която избра Тунис за своята почивка на брега на морето, замина на 22 май 2021 г. и се наслади на незабравими моменти както на плажа, така и по време на вълнуващите екскурзии из вътрешността на страната.

Най-търсена си остава двудневната екскурзия из Сахара, която поразява туристите с безкрайни гледки от дюни и синьо небе, галещо кожата слънце и африканска топлина. По време на самата екскурзия, туристите посещават античния театър Ел Джем, гостуват при бедуините в Матмата, нощуват в хотел, разположен в сърцето на пустинята, докосват се до чудесата на мистичното езеро Дуз-Портата и още много, много забележителности. А язденето на камила и сафарито с джипове е още една част от магичното преживяване.

Друга търсена екскурзия е Сиди Бу Саид, Картаген и Тунис. Три града, които без съмнение ще накарат всеки да се влюби в страната, а усмивките са гарантирани. Сиди Бу Саид опиянява с бяло-сините си къщички, аромата на жасмин, малките магазинчета и тесните улички, които не ти разрешават да напуснеш пределите на района, ако въобще се замислиш, че ти се тръгва.

Картаген, описван като перлата на Средиземно море, все още носи величието на един от най-знаменитите градове в древността. Град, който за малко не надвива Рим.

Абакс успешно постави началото на чартърите до Албания (снимки)

Забележителностите са на всяка крачка, а най-интересни се оказват термалните бани на римския император Антонин Пий и амфитеатърът на Адриан. Посещението няма да е цялостно, ако не включим и музеят Бардо в Тунис, който е дом на най-голямата колекция антични мозайки в цяла Африка – бужуто в тунизийското културно наследсто. Видяното в Бардо, го няма другаде по света – десетки изящни мозайки украсяват стените и подовете му във възхитителна демонстрация на изтънчения вкус и майсторство на древните творци.

Абакс започва чартъри до африканското Сен Тропе (снимки+видео)

Не бива да пропускате и Кап Бон – екскурзията, без която приключението Тунис няма да е същото, защото ще Ви докосне до Килибия, Керкуан и Хауариа, а в края на деня ще се насладите на ненадминатото тунизийско вино с дегустация във винарна Бакхус. Перфектният завършек след интересен и вълнуващ ден!

А ако искате и Вие да станете част от това приключение, Абакс организира програми всяка седмица, с директен чартърен полет и цени от 590 лева, които включват транспорт, трансфер и хотел на All Inclusive концепция. Хотелите са лично проверени от екипа на туроператора, а екскурзоводите както винаги са без конкуренция!

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията