Slide
Slide

София. Една дестинация винаги е на мода, а интересът към нея е целогодишен. Става въпрос за любимия Египет – люлка на древни цивилизации, богата история, величествени забележителности, дом на стотици цветни рибки и корали и пясъчни плажове, които ще те карат да се връщаш отново и отново.

Поради множеството възможности за забавление и приключение, от Абакс излизат с 13 различни програми, всяка подходяща за различните предпочитания на туристите.

Най-търсена си остава програмата

„Перлите на Египет – Кайро и Хургада“,

която е идеална за всеки, който се докосва за първи път до чудесата на страната, защото съчетава почивка на плажа в Хургада, в комбинация с посещение на Египетския музей и Пирамидите в Кайро. Полетите са София/Варна – Кайро/Хургада – София/Варна, като по този начин се спестява дългия двупосочен трансфер между двата града – Кайро и Хургада. Датите започват от септември и продължават чак до началото на януари, като има и полети, специално за Коледа и Нова година, а цените започват от 919 лева.

Перлите на Египет от Варна

Перлите на Египет от София

PALM BEACH RESORT

Друга разновидност на тази програма е „Перлите на Египет – вариант 2“. При нея полетът е София-Хургада-София, а освен посещение на Кайро е включена и

екскурзия до Райския остров,

който е олицетворение на райско кътче, идеално за спокойна еко почивка. Цените започват от 1270 лева, а полетите са всяка седмица.

За тези, които се връщат за втори или трети път в Египет и вече са посетили Кайро, от туроператора предлагат и почивка на плажа в Хургада или Марса Алам. Две програми до два от най-популярните морски курорта. Полетите са от София и Варна, с ден на тръгване неделя и цени от 659 лева за почивка в Хургада и 1015 лева за почивка в Марса Алам. Портфолиото от хотели е богато, като ексклузивен за Абакс хотел си остава Jaz Aquamarine – идеален за семейства с деца.

Снимки Хотел Jazz Aquamarine

All Inclusive в Хургада от София

All Inclusive в Хургада от Варна

Разбира се има и по нещо за най-любознателните пътешественици. 3 програми, които се провеждат на круизен кораб по река Нил. Това са „Египет от А до Я“ на цени от 1399 лева и посещение на Кайро, Луксор, Асуан, Ком Омбо и Едфу; „Луксозен круиз по Нил“ от 1199 лева, при който се пропуска посещението на Кайро за сметка на повечето дни по бреговете на Хургада и програма „Круиз по Нил с почивка в Марса Алам и Хургада“ от 1524 лева, при която се посещават Луксор, Асуан, Ком Омбо и Едфу, но се отделя време и на двата морски курорта, с възможност за още допълнителни екскурзии.

Абакс разкрива пред българските туристи нов тропически рай в Египет

Заради огромния интерес към екскурзиите при провеждането на All Inclusive почивката в Хургада, от Абакс са се постарали да направят програми насочени към търсещите морски приключение – „Приказно Червено море“ от 1144 лв. с включени екскурзии до Райският остров и Sea Scope; „Тайните на фараоните“ от 1462 лв. с посещение на Кайро и Луксор; „Тайните на Хургада“ от 1224 лв. с екскурзии до Райският остров и Badawya VIP.

Резервации вече постъпват и по най-новата програма на туроператора – „Съкровищата на Червено море в Марса Алам“ на цени от 1368 лева. Това предложение е предназначено за тези, които искат наистина да се потопят в морския свят на страната, защото включва освен почивка в луксозния Марса Алам, но й шнорхелинг из рифовете на Ghalib и разходка с лодка с прозрачно дъно. Ако искате да плувате с морски костенурки и дюгони – това определено е Вашата програма!

Българските туристи започнаха да правят резервации за Занзибар, наш туроператор обяви 24 чартъра до хитовия остров

Не бива да забравяме и приказния Шарм ел Шейх – място предназначено за гмуркачи и търсачи на силни усещания. Повечето от хотелите притежават собствени коралови рифове, преливащи от ярки цветове и шарени рибки. Цените за почивка до там започват от 669 лева, а полетите са от София и Варна. От тук тръгва и екскурзията до Синайския манастир. Това е най-старият християнски манастир, който никога не е преустановявал дейност и функционира и до момента.

Тунис е сред най-търсените дестинации за почивка през есента, има директни полети от София и Варна

Избирайки Шарм ел Шейх за своя дестинация, може да разгледате и втората програма до този курорт, а именно „Морски приключения и пустинни емоции“, която включва обзорна обиколка на Шарм ел Шейх, шнорхелинг и гмуркане из красивите рифове на района и Quad Sun Set – разходка из пустинята с ATV.

*публикация

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията