Slide
Slide

Марса Алам. Кайро, Хургада, Шарм Ел Шейх – тези имена са познати на мнозина. Но чували ли сте някога за Марса Алам? Това е едно от уникалните и неразкрити от много българските туристи места в Египет. Марса Алам е в югоизточната част на екзотичната дестинация, разположен на западния бряг на Червено море.

Градчето е с население от близо 9 хиляди жители и става туристическа атракция след откриването на международното летище в Марса Алам през 2001 г.

Полетите на водещия български туроператор Абакс до Марса Алам започват от 9 май 2021 г.

Новата програма ще продължи до юли. Полетите са с Bulgarian Air Charter и ще се провеждат всяка неделя.

Марса Алам се намира близо до „Тропика на Рака“, където арабската пустиня среща Червено море, и има вид на тропически рай с палми, мангрови гори и морски брегове, украсени с коралови рифове. Марса Алам има силна репутация сред леководолази, поради многобройните си и непокътнати места за гмуркане, както по крайбрежието, така и в открито море. Там често се забелязват делфини, дюгони и акули чук.

Истински оазис и наслада за сетивата за българските туристи.

Марса Алам има и вътрешни атракции.

„За последните месеци Египет се утвърди като любима COVID Free дестинация за българите, които искат да се отдадат на заслужена почивка на брега на морето.

ALL INCLUSIVE В ХОТЕЛ JAZ GRAND MARSA 5* LUX – В МАРСА АЛАМ, ЕГИПЕТ

Процентът на заразяване в страната е изключително нисък, мерките по хотелите се спазват без компромис, а изискването за да стигнете до приказните плажове на Египет, е само да предоставите негативен PCR тест. В замяна получавате слънце, плаж и много забавления“, споделя пред Bgtourism.bg Мартина Найденова – маркетинг мениджър в Абакс.

ВСИЧКИ ALL INCLUSIVE ПОЧИВКА В МАРСА АЛАМЕГИПЕТ

Тя разкрива пред читателите ни, че до момента всички предлагани програми за Египет са били провеждани в периода септември – май, като

за първи път Абакс превръща дестинацията в целогодишна.

Очакванията са все повече туристи да изберат ненадминатите курорти по бреговете на Червено море за своята лятна почивка, за сметка на усложнената ситуация и затегнатите мерки за безопасност в повечето европейски държави.

All Inclusive Почивка в Марса Алам – Jaz Lamaya Resort 5*LUX

Към момента родният туроператор предлага седем хотела с гарантирано качество и несравнимо обслужване, като всички те са с All Inclusive концепция и на атрактивни цени. Очаква се до дни портфолиото с хотели да се увеличи и изборът за туристите да е още по-голям.

All Inclusive Почивка в Марса Алам – Jaz Maraya 5*LUX

„Цените започват от 1 189 лева,

а на място обслужването е гарантирано най-доброто, благодарение на нашите гидове, за които без съмнение можем да заявим, че са изключителни професионалисти, с хиляди доволни клиенти“, посочва още Найденова.

„А защо точно Марса Алам?! Дестинацията предлага идеални условия за почивка край плажа, а близостта й с Луксор (около 3 часа) я превръща и в перфектната отправна точка за всички допълнителни екскурзии.

А за всички, които желаят да опознаят повече тази древна цивилизация, Абакс организира посещение на Асуан и Луксор, 3 опции за шнорхелинг до трите най-забележителни рифове в околността – Ghalib, Satayeh и Hamata, круиз по залез, сафари в пустинята Сахара или така прочутата разходка с лодка с прозрачно дъно“, допълва Мартина Найденова.

Абакс започва чартъри до африканското Сен Тропе (снимки+видео)

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията