Созопол. За четвърта поредна година в Созопол ще се проведе АРТ Изложба- базар „Фестивал на старите занаяти и изкуства“ Созопол 2021, който ще покаже красотата, блясъка и непреходността на българските занаяти, пресътворени от талантливи български художници-приложници, майстори-занаятчии, дизайнери и оригинални ювелири в изкуство.

„Ние сме Созопол“ презентира богатствата на красивия ни черноморски град (видео)

И няма по-подходящо място за толкова красота и талант събрани заедно от Созопол – градът на изкуството, художниците и романтичната атмосфера!
От 3 септември до 5 септември всеки ден от 11.00 ч. до 22.00 ч. в двора на Етнографския музей в Стария град майстори от цялата страна ще презентират пред созополската публика най- доброто от творчеството си, а демонстрационни работилнички ще направят съпричастни най-любопитните с български занаяти и съвременно изкуство.

Община Созопол отчита рекордни приходи от туристически данък

Официалното откриване на фестивала е на 3 септември, петък от 18.00 часа с фолклорна програма с участието на мъжката вокална група към НЧ „Ангел Кънчев“- с. Росен. Всеки ден участниците и посетителите на фестивала ще се радват на музикални мини концерти, които ще допълнят артистичната атмосфера  в двора на Етнографския музей.
АРТ Изложба-базар „Фестивал на старите занаяти и изкуства“ Созопол 2021 се провежда под егидата на Община Созопол и с любезното съдействие на Общински културен институт.

Министърът на културата очаква план за консервация и реставрация и план за управление на остров „Св. св. Кирик и Юлита“ край Созопол

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA