Slide
Slide

Дългоочакваният норвежки хотел Svart, който впечатли хотелската индустрия в цял свят, ще бъде управляван от Six Senses. Хотелът, разположен във фиорда Холандсфиорд, ще посрещне първите си гости през 2024 година. Припомняме Ви, че арх. Ивайло Лефтеров е изпълнителен директор на проекта, готов да революционизира глобалната хотелиерска индустрия, създавайки този хотел на бъдещето. Бургазлията има над две десетилетия опит в бранша – от проектиране и строителство на хотели, през планиране и придобиване на обекти, до маркетинг и продажби. Неговият иновативен почерк може да бъде открит при създаването и управлението не само на малки бутикови хотели, но и при големи и известни курорти в цял свят.

Six Senses Svart ще има 94 стаи. Хотелът е в основата на ледника Свартисен, поставен на стълбове над водите на фиорда, за да осигури минимално въздействие върху сушата и разрушаване на морското дъно. Имотът ще бъде първата сграда, проектирана и построена според най-високия стандарт за енергийна ефективност в северното полукълбо и съчетава „футуристичен дизайн и технологични иновации“ със земни, органични материали.

Проектът ще използва слънчева енергия за захранване на хотела, прилежащите операции, лодка и енергията, необходима за изграждането на сградата, което означава, че тя е независима от електрическата мрежа. Според Six Senses такива енергийно положителни сгради биха могли да осигурят 89% от 45% намаление на емисиите, необходимо за ограничаване на глобалното затопляне до 1,5 градуса над прединдустриалните нива.

Танцьори от над 80 държави участват в международния World Stars Salsa Festival в Албена

Сварт ще има и собствена инфраструктура за управление на отпадъците и водите, рециклиране и възобновяема енергия. Екипът ще работи със съществуващи устойчиви риболовни и земеделски операции и ще си сътрудничи с местни доставчици за ресторантите и баровете.

За първи път Сварт интигрира и разработената от дъщерната компания технология Net Zero Lab, която превръща хотела изцяло въглеродно независим, като чрез тази технология изцяло рециклира създадения въглерод от оперирането на хотела а и от самите гости от самото начало на тяхното пътуване и предоставя – Guilt Free guest Journey. А същевремно с това чрез обработването на въглерода се създава енергия която обработва хранителните отпадъци, които от своя страна създават и продукти за животински ферми, рибарници и торове за зелените ферми. И изцяло проекта предоставя кругова икономика на опериране и waste free operation.

Абакс с нова програма до екзотичен Занзибар

Дизайнът „е вдъхновен от местната народна архитектура под формата на „fiskehjell“(A-образна дървена конструкция за сушене на риба) и“ rorbue „(традиционен тип сезонна къща, използвана от рибарите).“

Кръглата форма на сградата й позволява да предлага панорамни гледки и уединение с разширено разстояние между стаите, като през цялото време събира енергия от покрива.

Главният изпълнителен директор на Six Senses Нийл Джейкъбс за първия проект на марката в Скандинавия:Устойчивите имоти изискват изключителна креативност, а Six Senses Svart ни извежда на съвсем ново ниво по отношение на прокарването на границите. Концепцията стана по-голяма от самия проект, тъй като ще предостави футуристична витрина за това, което може да се постигне по отношение на решенията за устойчивост и енергия, и следователно план в нашата хотелиерска индустрия и в сектора за развитие като цяло“.

Уелнесът е в основата на ДНК-то на Six Senses и това е възможност за по-нататъшни иновации, всяка стая за гости се превръща в уелнес портиер чрез концепцията Svart Touch, разработена от екипа на Сварт и интегрирано от Six Senses, Неинвазивната безконтактна технология ще адаптира стаята към състоянието на ума и здравето на госта, като предоставя интуитивни опции за предизвикване на по-дълбоко чувство за благополучие, правилен и интуитивен хранителен режим изцяло пригоден индивидуално към всеки гост, адаптиране на физическото състояние на всеки гост.

Есен ‘2022: „Емералд Травел“ обяви директни чартърни полети от Варна до Тунис

Ивайло Лефтеров, директор „Развитие“ на Svart, сподели пред Bgtourism.bg:

Six Senses споделя същия етос и амбиция като Сварт, Изграждането на уникална среда чрез авангарден дизайн и превъзходна изработка идва с ясни задължения. Създаването на устойчива дестинация чрез оптимизирана курортна дейност изисква от нас да си сътрудничим с правилния партньор.

Ивайло Лефтеров, снимки личен архив

Six Senses Svart предефинира преживяването при пътуване чрез технологични иновации, новаторски дизайн и изключително уелнес пътуване за гости, като създава въглеродно-неутрална уникална дестинация, където можем да покажем основните стълбове на това, което съвременният дизайн, туризъм, гостоприемство и експлоатация могат да постигнат“.

Six Senses Hotels, Resorts and Spas управлява 17 хотела и курорта и 26 СПА в 20 държави. Той беше придобит от IHG Hotels and Resorts през 2019 г.

Сподели публикацията