Хотелът на бъдещето ще бъде управляван от Six Senses, първите гости ще бъдат посрещнати през 2024 г.
Хотелът на бъдещето ще бъде управляван от Six Senses, първите гости ще бъдат посрещнати през 2024 г.
Slide
Slide
Slide
Slide

Дългоочакваният норвежки хотел Svart, който впечатли хотелската индустрия в цял свят, ще бъде управляван от Six Senses. Хотелът, разположен във фиорда Холандсфиорд, ще посрещне първите си гости през 2024 година. Припомняме Ви, че арх. Ивайло Лефтеров е изпълнителен директор на проекта, готов да революционизира глобалната хотелиерска индустрия, създавайки този хотел на бъдещето. Бургазлията има над две десетилетия опит в бранша – от проектиране и строителство на хотели, през планиране и придобиване на обекти, до маркетинг и продажби. Неговият иновативен почерк може да бъде открит при създаването и управлението не само на малки бутикови хотели, но и при големи и известни курорти в цял свят.

Six Senses Svart ще има 94 стаи. Хотелът е в основата на ледника Свартисен, поставен на стълбове над водите на фиорда, за да осигури минимално въздействие върху сушата и разрушаване на морското дъно. Имотът ще бъде първата сграда, проектирана и построена според най-високия стандарт за енергийна ефективност в северното полукълбо и съчетава „футуристичен дизайн и технологични иновации” със земни, органични материали.

Проектът ще използва слънчева енергия за захранване на хотела, прилежащите операции, лодка и енергията, необходима за изграждането на сградата, което означава, че тя е независима от електрическата мрежа. Според Six Senses такива енергийно положителни сгради биха могли да осигурят 89% от 45% намаление на емисиите, необходимо за ограничаване на глобалното затопляне до 1,5 градуса над прединдустриалните нива.

Танцьори от над 80 държави участват в международния World Stars Salsa Festival в Албена

Сварт ще има и собствена инфраструктура за управление на отпадъците и водите, рециклиране и възобновяема енергия. Екипът ще работи със съществуващи устойчиви риболовни и земеделски операции и ще си сътрудничи с местни доставчици за ресторантите и баровете.

За първи път Сварт интигрира и разработената от дъщерната компания технология Net Zero Lab, която превръща хотела изцяло въглеродно независим, като чрез тази технология изцяло рециклира създадения въглерод от оперирането на хотела а и от самите гости от самото начало на тяхното пътуване и предоставя – Guilt Free guest Journey. А същевремно с това чрез обработването на въглерода се създава енергия която обработва хранителните отпадъци, които от своя страна създават и продукти за животински ферми, рибарници и торове за зелените ферми. И изцяло проекта предоставя кругова икономика на опериране и waste free operation.

Абакс с нова програма до екзотичен Занзибар

Дизайнът “е вдъхновен от местната народна архитектура под формата на “fiskehjell”(A-образна дървена конструкция за сушене на риба) и” rorbue “(традиционен тип сезонна къща, използвана от рибарите).”

Кръглата форма на сградата й позволява да предлага панорамни гледки и уединение с разширено разстояние между стаите, като през цялото време събира енергия от покрива.

Главният изпълнителен директор на Six Senses Нийл Джейкъбс за първия проект на марката в Скандинавия:Устойчивите имоти изискват изключителна креативност, а Six Senses Svart ни извежда на съвсем ново ниво по отношение на прокарването на границите. Концепцията стана по-голяма от самия проект, тъй като ще предостави футуристична витрина за това, което може да се постигне по отношение на решенията за устойчивост и енергия, и следователно план в нашата хотелиерска индустрия и в сектора за развитие като цяло”.

Уелнесът е в основата на ДНК-то на Six Senses и това е възможност за по-нататъшни иновации, всяка стая за гости се превръща в уелнес портиер чрез концепцията Svart Touch, разработена от екипа на Сварт и интегрирано от Six Senses, Неинвазивната безконтактна технология ще адаптира стаята към състоянието на ума и здравето на госта, като предоставя интуитивни опции за предизвикване на по-дълбоко чувство за благополучие, правилен и интуитивен хранителен режим изцяло пригоден индивидуално към всеки гост, адаптиране на физическото състояние на всеки гост.

Есен ‘2022: „Емералд Травел“ обяви директни чартърни полети от Варна до Тунис

Ивайло Лефтеров, директор “Развитие” на Svart, сподели пред Bgtourism.bg:

Six Senses споделя същия етос и амбиция като Сварт, Изграждането на уникална среда чрез авангарден дизайн и превъзходна изработка идва с ясни задължения. Създаването на устойчива дестинация чрез оптимизирана курортна дейност изисква от нас да си сътрудничим с правилния партньор.

Ивайло Лефтеров, снимки личен архив

Six Senses Svart предефинира преживяването при пътуване чрез технологични иновации, новаторски дизайн и изключително уелнес пътуване за гости, като създава въглеродно-неутрална уникална дестинация, където можем да покажем основните стълбове на това, което съвременният дизайн, туризъм, гостоприемство и експлоатация могат да постигнат”.

Six Senses Hotels, Resorts and Spas управлява 17 хотела и курорта и 26 СПА в 20 държави. Той беше придобит от IHG Hotels and Resorts през 2019 г.

Сподели публикацията