Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

Албена. При огромен интерес в Албена се провежда тазгодишното издание на международния World Stars Salsa Festival. В българския курорт пристигнаха над 2 000 участници от над 80 държави, съобщи за Bgtourism.bg организаторът Онур Кода.

„Започнахме да провеждаме събитието преди 10 години. Първото издание бе през 2012 г. От 3 години сме в Албена. Щастлив съм, че с всяка изминала година надграждаме нашите възможности. Радвам се, че виждам усмивките на участниците. Това показва, че ние вървим в правилната посока“, заяви Онур Кода.

Най-малките участници са на 10-годишна възраст, а най-възрастните са над 60 години. Средната възраст на участниците е 30-35 г. В Албена пристигнаха танцьори от далечни държави като Австралия и Съединените щати.

Много от тях днес споделиха, че салса събитието в Албена вече е най-доброто в света като качество и като мащаб. Именно това е основната причина, за да се включат в проявата.

Престижното събитие се провежда в периода 29 април – 3 май, и събира на едно място най-известните имена в изкуството на салсата, бачатата и кизомбата.

Участниците прекарват четири незабравими дни, изпълнени с емоции, бляскави шоу програми, тематични уоркшопове с доказани инструктори, горещи нощни партита и вдъхновяващи изненади.

Сподели публикацията