Златни пясъци
Slide
Slide

София. България днес открива летния си туристически сезон при конкретно разписани правила и мерки в местата за настаняване и хранене. Те са съобразени с противоепидемичните мерки по заповедите на здравния министър. Регламентирани са и правилата за влизане в страната. На летищата, в хотелите и на много места в България се разпространяват рекламни материали на Министерството на туризма за безопасна и сигурна почивка у нас. През 2021 г. празнува морската ни столица Варна, която отбелязва 100 години от обявяването й за курортен град.

Марияна Николова: В готовност сме да започнем летния туристически сезон (видео)

Министерството на туризма стартира и рекламна кампания под надслов „Безопасно Лято 2021“. За целта бяха изработени рекламни видеа на четири езика – български, английски, немски и иврит, които се разпространяват на всички структуроопределящи и приоритетни за страната ни пазари.

Официално: От 1 май действат нови правила за влизане в България (заповед)

България предприема всички необходими мерки за най-висока сигурност, така че гостите да се чувстват защитени и сигурни по време на престоя си у нас.  А спазването на санитарно-хигиенните предписания е едно от ключовите условия страната ни да запази зеления печат за безопасност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp), издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC). В ход е рекламна кампания в чужбина за привличане на туристи. И през тази година страната ни ще разчита на много български туристи да преоткрият своите нови и красиви места за ваканция.

Хубаво лято от екипа на Bgtourism.bg! Бъдете отговорни и спазвайте правилата за сигурна и безопасна ваканция!

Време е за ваканция край морето! Един от най-желаните хотели в Слънчев бряг отваря на 10 май (видео)

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията