Slide
Slide

Сандански. СПА курортите в България са пълни с туристи от цялата страна. Традиционно вече за празничните почивни дни голяма част от българските туристи избират хотелите, които предлагат СПА и Медикъл процедури. Сред новите продукти тази година са предлаганите пост Covid програми за възстановяване за прекаралите заболяването.

В България днес официално започва летния туристически сезон

В повечето от хотелите в Сандански трудно може да бъдат намерени свободни стаи от днес до 9 май, установи репортерска проверка на Bgtourism.bg. Гостите търсят топъл климът, басейни с минерална вода, съхранена зелена природа, чист въздух, вкусна храна и уют.

Хотелиерите са доволни от високата посещаемост,

като се надяват, че скоро и чужденците ще започнат да правят резервации, след като вече са облекчени мерките за влизане в страната. Навсякъде има информационни табла и знаци за мерките за безопасност.

Снимка Руслан Йорданов

Марияна Николова: В готовност сме да започнем летния туристически сезон (видео)

Сандански е с изключително висока заетост за Великденските и Майските празници! Хотелите са пълни основно с български туристи и вече почти не могат да се намерят свободни помещения в цялата дестинация, която е любима за туристите в този период на годината. Ние в

Парк Хотел ПИРИН продадохме хотелската си база може би месец преди Великден и се радваме на много туристи.

Бяхме позабравили какво е да бъдем в тази ситуация предвид пандемията и категорично мога да заявя, че толкова туристи не сме имали повече от година. Разбира се, ние, а и всички колеги /хотелиери и ресторантьори/, работим стриктно спазвайки всички противоепидемични мерки и препоръки,за да могат нашите гости да се чувстват сигурни и спокойни по време на престоя си в Сандански. Знаете, че тази година почивните дни около Великденските и Майските празници съвпаднаха и се получи един доста добър период за почивка за хората, които са решили да празнуват навън“, сподели за Bgtourism.bg Георги Митрев – комплексен управител в Парк Хотел Пирин в Сандански.

Георги Митрев, Парк хотел Пирин: Време е да поставим във фокуса на нашето внимание превенцията с цел по-здраво нaселение

Георги Митрев

„Високата заетост, на която се радваме и която ни кара и мотивира да бъдем все по-големи оптимисти, че скоро всичко ще се оправи и всичко това, което ни се случи ще остане зад гърба ни,е не само Великден. Тя продължава и след Великден и мога да кажа,че ще се радваме на многото туристи през цялата следваща седмица и включително в следващия уикенд, сподели още мениджърът.

Стойко Деведжиев, „Инфо Пойнт“: Българинът преоткри родината си и е нетърпелив да пътува сред природата

„Пожелавам на всички весели и споделени празници с любимите хора, независимо дали са избрали да бъдат на почивка или у дома. Бъдете позитивни и вярвайте, че съвсем скоро всичко лошо, което ни се случи през последната повече от година ще остане в миналото и най-хубавото тепърва предстои„, отправи пожелание Митрев чрез Bgtourism.bg.

Официално: От 1 май действат нови правила за влизане в България (заповед)

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията