Slide
Slide

Пред Bgtourism.bg – Стойко Деведжиев – управител на туристическа агенция „Инфо Пойнт“.

– Г-н Деведжиев, Вашата компания основно е специализирана в областта на маршрутите в България. Готов ли е българинът да пътува след третата вълна на пандемия в страната ни и какви са Вашите лични впечатления – преоткриват ли българските туристи своята родина?
Не само, че българинът е готов, а е нетърпелив да пътува. Туристите, които досега са предпочитали дестинации в чужбина, са възпрепятствани да ги осъществяват и логично се ориентират към вътрешните маршрути в България. Това, което прави впечатление, е техният възторг от местата, които до момента са пренебрегвали и сега преоткриват в родината, реакциите към новите за тях дестинации са повече от положителни.

От 1 май по три начина ще се влиза в България

Стойко Деведжиев

Какви места обичат да посещават българските туристи и каква е средната продължителност на ваканция, която пътешествениците у нас избират?
Туристите, които пътуват с нас предпочитат планински преходи и екопътеки. Ние залагаме основно на уикенд екскурзии като целта е удобството на хората – така могат да пътуват в почивните си дни без да е необходимо да използват отпуск. По този начин не са ограничени и който има желание може да пътува всяка седмица на различна дестинация.

Министерство на туризма стартира рекламна кампания под надслов „Безопасно Лято 2021“

Ковид-19 открои значимостта на здравния туризъм и на разходките сред природата. Все повече се говори за почивка в СПА курортите и планинските ни центрове за подсилване на имунната система, както и за подобряване на психическото и физическото здраве. Кои са най-търсените дестинации?
Най-търсените дестинации, според нашите наблюдения, са тези сред природата. От една страна хората там се чувстват много по-защитени в сравнение с големия град, от друга – имат нужда от движение и разходки, поради обездвижването, което наложи принудителното затваряне по домовете.

Марияна Николова: В готовност сме да започнем летния туристически сезон (видео)

През годините Инфо Пойнт се утвърди на българския пазар, но вие реализирате близо 10% от Вашия туристически продукт в Азия. Инвестирате и 10% от печалбата си в разработване на нови маршрути. Разкажете ни за възможностите за туризъм на Изток от страната ни, какво предлагате тази година?
Към днешна дата все още има много рестрикции в азиатските държави, но също така се усещат положителни индикации за отпускане на мерките. Имаме планирани пътувания за Малдиви, където работим в тясно партньорство с остров Дифуши, Тайланд и Йордания като очакваме с нетърпение да се отвори и Камбоджа за туровете ни. Разликата при нас е , че търсим динамика в нашите пътувания, да трупаме емоции, впечатления, да видим възможно най-много от конкретния район. Нашата програма се обновява ежегодно и в България, и в Азия с това, което е най-актуално за момента. Разбира се, това изисква проучване и ние инвестираме голяма част от приходите си в разработване на нови продукти и маршрути.

България ще признава бързи тестове на 16 производителя

Вие постоянно сте сред красива природа. В днешно време тя е чудесен мотиватор. Какви инициативи могат да вдъхновят Вас и екипа Ви, които са свързани с проекти сред природата?
Нашата дейност е тясно свързана с природата и добре разбираме нейната стойност и фактът, че без нея няма да ни има на пазара. Организираме залесявания, акции по почистване, имаме осиновена екопътека „Хищниците на Странджа планина“, която поддържаме. В партньорство с ПП Странджа по случай празника на зелениката организираме напълно безплатен преход по нея.

Остров Света Анастасия отново ще посреща посетители от 1 май

Кои е следващият маршрут за Вас и какви мерки за безопасност в условията на пандемия ще приложите?
Предстоящите събития в близките дни при нас са няколко, като черешката на тортата е 5-дневно приключение в Централни Родопи по случай Великден, където ще се насладим на леки преходи, кросове, йога, традиционни специалитети и бягство от ковид. Тук може да разгледате нашите турове: https://www.infopointbg.com

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията