Комисията по туризъм към НС ще проведе изнесено заседание на летище София
Комисията по туризъм към НС ще проведе изнесено заседание на летище София
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Комисията по туризъм ще проведе първото си изнесено заседание, което ще се състои на Летище София в четвъртък – 3 февруари, от 16:00 часа.
Новата инициатива е част от серия изнесени заседания, израз на по-тясното сътрудничество и подкрепа към бизнеса и представителите на туристическия сектор в България, съобщават от Комисията по туризъм чрез своята страница във фейсбук.

В заседанието специално участие ще вземат Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на „СОФ Кънект“ АД – оператор на Международното летище София, Димитър Биков – директор на отдел „Маркетинг и бизнес развитие“ на летище София, както и други представители на летищния оператор.

Новият екип на Летище София ще представи пред Комисията по туризъм своята визия за популяризиране на дестинация България, за трансформация на столичното летище, ориентирана към пътникопотока и туристите, амбицията си да работи с българските власти за облекчаване на визовия режим и други актуални въпроси като увеличаването на полетната мрежа.

Комисията по туризъм даде зелена светлина мярката „35 евро на седалка“ да бъде възстановена

Димитър Биков доскоро е бил част от успешния екип на летище Варна, а новият изпълнителен директор Х. Кабайеро, който има 17-годишен опит в летищния мениджмънт, е бил част от управлението на летищните хъбове в Мадрид и Барселона, на предпочитаното от много туристи летище Малага и главен директор на летищата Мелила и Севиля.

Заседанието ще премине при следния
ДНЕВЕН РЕД:

1. Представяне на плановете за развитие на летище София – визия за трансформация на столичното летище, ориентирана към пътникопотока и туристите.
2. Възможности за облекчаване на визовия режим, увеличаване на полетната мрежа на летището и други актуални въпроси.
3. Реклама, маркетинг и популяризиране на дестинация България в контекста на новата дигитална реалност.
4. Законопроект за старите столици в Република България, №47-254-01-9, внесен от Пламен Николов и група народни представители на 26.01.2022 г. Нови маршрути и възможности за развитие на културния туризъм в Северна България.
5. Разни.

Ангел Кунчев пред комисията по туризъм в НС: Много вероятно това да е последната вълна коронавирус

След заседанието е предвидена и обиколка на Терминал 2 за членовете на Комисията, за да се запознаят на място с текущото състояние и бъдещите планове за развитие и модернизация на столичното летище.

Сподели публикацията