Slide
Slide

Как се крие ДДС и как се намира – коментират журналистите Патриция Кирилова и Борис Ангелов

Повече от 10 млн. лв. намерени кеш в куфари, сейфове и касетки в банки. Шест души обвинени в данъчни измами и пране на пари. Всичко това е резултат от акцията на специализираната прокуратура в хотели на Ветко и Маринела Арабаджиеви в Пловдив и София.

„Темата с ДДС е за над 100 млрд. лева. Ако Ветко Арабаджиев е най-виновният за укриване на ДДС, то ние сме прекрасна държава. Арестуваме го и това е. Нормално е хората да изкарват пари в една работеща държава. Ако този туристически холдинг не беше симпатичен на властта, то нямаше еврочиновниците да нощуват там“, отбеляза журналистът Патриция Кирилова.

В студиото на „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR тя подчерта, че ние днес казваме, че има някакво престъпление, а години наред тези хора не бяха проверявани.

„Това са теми от преди 25-30 години. Това е голям удар срещу туризма в България. Трябва да сме гражданско общество и такива проблеми трябва да ги решаваме заедно“, отбеляза Кирилова.

Според журналиста Борис Ангелов е важно да се обсъди медийното правосъдие в България. „Така всеки може да бъде унищожен. Не бива да се издават присъди в медиите без доказателства. Парите след неуспешна акция ги плащаме данъкоплатците. Едно е да кажеш нещо – друго е да можеш да го докажеш“, посочи той пред Bulgaria ON AIR.

„Не е възможно Цецка Цачева да продължи да бъде министър. Или има справедливост, или няма. Не може някой да демонстрира, че не спазва закона. Има много въпроси, на които не се отговори. Къде отидоха двата милиарда за електронно правителство и къде е то? Къде е 1,5 млрд. лв. от нашите здравни вноски“, изтъкна за финал Ангелов.

Сподели публикацията