Министърът на туризма Зарица Динкова ще се срещне с турския министър на туризма
Министърът на туризма Зарица Динкова ще се срещне с турския министър на туризма
Slide
Slide
Slide
Slide

София. След казуса със скъпите пържоли (три пържоли за 500 лв.), от които се оплака клиент на ресторант във Варна, се стигна до задочни обвинения между организациите на ресторантьорите и министъра на туризма Зарица Динкова.

Стигна се до там, че от ресторантьорите поискаха оставката на министъра.

Динкова обяви в интервю за предаването „Тази сутрин“ на bTV, че не вижда причина да подаде оставка и напомни, че като министър трябва да балансира между интересите на бизнеса и на потребителите.

„В една лодка сме с ресторантьорите и се опитваме да осигурим по-добър сезон в пика на лятото. Ресторантьорският бизнес е част от този продукт, но той е един по-голям продукт, в който е съсредоточен трудът на много хора, и трябва да се представи общата цел както за бизнеса, така и за държавата по най-добрия начин”, уточни министърът на туризма.

Тя напомни още, че държавата инвестира в подпомагането на бизнеса и очаква известна възвръщаемост – повишаване на качеството.

Зарица Динкова увери, че работи добре и с туристическия бранш и работят заедно по това да се рекламира българското Черноморие.

По думите ѝ има ръст на туристите по Черноморието това лято – с около 8% спрямо миналото. Очакват се и много чужди туристи през октомври. Цялото видео можете да видите ТУК!

Сподели публикацията