Баните. Планинското село Баните, намиращо се в област Смолян, е избрано за първия международен летен лагер по хокей на трева. В кампа, от 24 до 28 юли, се включиха 50 души, които по време на своя престой ще посетят и едни от най-емблематичните туристически дестинации в Родопите – ще бъдат организирани планински преходи до Дяволския мост и връх Свобода.
В кампа „Баните 2023“ се включиха националите по хокей на трева на Армения, част от българските национали, клубовете по хокей НСА и Мечките. Специални гости на събитието са състезателите и треньорите от Спешъл Олимпикс, които преди месец спечелиха среброто на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин.
По време на лагера участниците и треньорите ще обменят опит, ще се насладят на прословутото родопско гостоприемство, а в свободното си време ще посетят туристическите забележителности, където ще се запознаят с богатствата на Родопа планина, но и ще създадат нови приятелства и контакти.
„Хокеят на трева има богата история в с. Баните. Настоящият клуб по хокей „Мечките“ набира все по-голяма популярност както сред местните, така и на национално ниво.
В село Баните се работи усилено по два нови мащабни хотелски комплекса и аквапарк. С реализирането им очакваме спортните лагери като този, който се провежда в момента, ще станат все по-често срещани събития в община Баните. Здравният и планински туризъм са основен приоритет в предлаганите туристически продукти в региона. Спортът е неразривна част от тях“, заяви за Bgtourism.bg регионалният координатор на Зона „Родопи“ към БФХТ Илина Димитрова.
Домакин на събитието е община Баните, с любезното съдействие на кмета на общината – Павлин Белчев. В петък вечер ще е закриващото събитие, когато ще бъдат връчени сертификати и подаръци от организаторите, КХ „Мечките“ и Българска федерация по хокей на трева. Домакините от община Баните ще поздравят участниците в кампа с концертна програма.
Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA