Slide
Slide

Рияд. Столицата на Саудитска Арабия – Рияд, е домакин на XXII глобална среща на World Travel & Tourism Council (WTTC), която се провежда във великолепния международен конферентен център „Крал Абдул Азиз“. Форумът започва днес и ще продължи до 1 декември. Това е едно от най-големите събития за пътувания и туризъм в световния календар. Темата на Срещата на върха в туризма е „Пътуване за по-добро бъдеще“, а събитието ще се фокусира върху стойността на сектора не само за глобалната икономика, но и за планетата и общностите по света.

На събитието са поканени да присъстват едни от най-влиятелните лидерите на някои някои от най-големите бизнеси в света на пътуванията и туризма, саудитски служители и министри на туризма от цял ​​свят. Сред участниците е министърът на туризма на България д-р Илин Димитров. Специална покана да присъства е получила и Николина Ангелкова (министър на туризма в България през 2014-2017 и 2017-2020 г.). Тя е сред участниците в събития на WTTC от 2014 г. до момента.

Двамата са вече в столицата на Саудитска Арабия и готови да представят по най-добрия начин България в Срещата на върха в Рияд, която ще събере над 2 500 професионалисти от целия свят. Целта на форума е да зададе устойчива рамка за преодоляване на предизвикателствата за възстановяване на сектор туризъм.

Сподели публикацията