Slide
Slide

Поморие. Поморие ще посрещне следващия туристически сезон с плаващ музикален фонтан, съобщи кметът Иван Алексиев в предаването за туризъм на БНР-Бургас „Виа понтика“. Водната атракция се реализира по Програмата за морско дело и рибарство.

Оборудването и строително-монтажните дейности по изграждането на водната атракция са за над 330 000 лева без ДДС. През лятото беше обявена обществената поръчка. Кметът Иван Алексиев пояснява:

„След много съгласувки и становища се прояви разбиране, че това е вид атракционно шоу, което може да раздвижи не само Поморие, но и черноморското крайбрежие. В момента сме на финала по приключването на процедурата, което дава възможност в началото на месец юли да пуснем това атракционно съоръжение. През деня ще работи като фонтан, а вечер освен със светлина, ще има и една част, в която ще има звук и светлина.“

Всички водни ефекти ще бъдат разположени на плаващ понтон, който ще е закотвен на определеното за съоръжението място. Плаващата конструкция ще е на 25 метра от брега в морето до крайбрежна алея и пешеходна зона успоредно на улица „П. К. Яворов“.

Водното шоу ще работи само през летните месеци.

Сподели публикацията