Снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide
Slide
Slide

Мале. Maldives Marketing and Public Relations Corporation (MMPRC/ Visit Maldives) проведе пресконференция във връзка с конференция „Visit Maldives Storytellers”, която ще се проведе между 30 май и 2 юни 2023 г. На пресконференцията представиха поканените участници в конференцията и вълнуващи програми, които ги очакват.

Участниците в конференцията „Visit Maldives Storytellers 2023” бяха избрани в проведения конкурс между 25 февруари и 27 март 2023 г. в социалната медия. Visit Maldives обяви конкурс за копирайтъри, блогъри, инфлуенсъри, журналисти и медийни професионалисти, които можеха да кандидатстват за конкурса от всички държави по света. Задачата им беше да публикуват уникално съдържание със заглавие „Каква е моята мечтана почивка на Малдивите?“ на техния интерфейс на Instagram/Facebook, и да го качат на уебсайта на конференция Storytellers. Жури избра 50-те победители, които бяха от 20 държави. Интересно беше, че местни хора също можеха да участват в конкурса, така че сред победителите бяха и 3 малдивски блогъри. 50-те победители бяха поканени на конференцията, след която ги очакват три дена изпълнени с преживявания в осемте региона на Малдивите.

Концепцията на конференцията е „Redefining MICE “, събитията се провеждат стилно на брега на Индийския океан, в сянката на палмите на плажа на елегантния курорт Crossroads Maldives. Участниците в конференцията ще имат възможност да вземат участие в общи дискусии по различни теми.  Ще се обсъдят устойчивия туризъм, културното наследство на Малдивите, традициите на малдивските рибари, и още други актуални и предизвикващи интерес теми.

Visit Maldives Storytellers’ 2023

Известни, местни творци също ще получат покана за конференцията, които на шест pop-up щанда със свои собствени арт инструменти ще представят Малдивските острови.

Сензационна гала вечеря за закриване на конференцията ще се проведе в Crossroads Maldives Beach Club с музика на живо и други програми.

След конференцията поканените участници ще имат уникалната възможност да се потопят в предлаганите преживявания и приключения на Малдивите, да се насладят на легендарното гостоприемство на местните жители. Могат да плуват с мирните гиганти  на океана, манти рей и китови акули, да пробват редица водни спортове, да отидат на гастро обиколка, да направят поход и пикник на брега на океана.

Съпътстващи програми на конференцията ще се проведат в осем различни региона на Малдивите: Raa Atoll, Gaafu Dhaalu Atoll, Laamu Atoll, Ari Atoll, Vaavu Atoll, Gnaviyani Atoll, Kaafu Atoll и Seenu Atoll. Тези места са очарователни, тъй като всяко място е със свой собствен чар.

Thoyyib Mohamed, главен изпълнителен директор на Visit Maldives заяви на пресконференцията, че конференцията е била предшествана от почти година активна работа и още по-дълъг процес на планиране. „Благодарен съм на нашите партньори и спонсори, очаквам с вълнение конференцията „Visit Maldives Storytellers 2023”. Събитие от такъв мащаб за първи път се провежда на Малдивите. Надяваме се, че събитието ще увеличи информираността и имиджа на Малдивите като атрактивна туристическа дестинация. Нямаме търпение да покажем на света най-доброто от туристическата оферта на Малдивите“, заяви в речта си Thoyyib Mohamed.

Конференцията „Visit Maldives Storytellers 2023“ обещава да е вълнуващо и информативно изживяване за 50-те избрани участници и другите поканени професионалисти. Целта на конференцията е да популяризира Малдивите като атрактивна дестинация, да представи различни туристически продукти и уникални преживявания налични в слънчевата страна на живота. В същото време Visit Maldives обърна специално внимание на това, че местните малки и средни туристически бизнеси също могат да се присъединят към събитието. Visit Maldives очаква с вълнение да покаже пред останалата част на света природните съкровища и гостоприемството от  слънчевата страна на живота.

Сподели публикацията