Slide
Slide
Slide
Slide

Сандански. Виненият проект „Медите“, начело с с Петър Михов – технолог и сомелиер на комплекса и собственик на Михови Естейт, изпъква като вълнуваща комбинация от ексклузивност и екологична отговорност. Това е изключително ценно в света на виното, в който традицията и качеството са от съществено значение. Този проект предоставя на клиентите възможността да се потопят във вълшебния свят на вината, произведени от най-редките местни сортове от Долината на Струма.

Едно от ключовите измерения на проекта е предлагането на винени дегустации, които дават възможност на посетителите да опитат и оценят уникалния вкус и аромат на вината с бранд „Медите“‘. Този опит не само предоставя на клиентите възможността да се насладят на висококачествени вина, но и да се запознаят с процеса на производство и богатството на локалните сортове.

В основата на винения бранд е устойчиво отглеждано грозде, което се отразява във високото качество на техните вина. Лозовите масиви, от които се произвеждат вината са подложени на стриктен регулиран добив и са отглеждани екологично. Този подход не само гарантира чистота и натуралност във вината, но и подчертава ангажимента на „Медите‘‘ към опазването на околната среда и устойчиво земеделие.

Проектът „Медите“ ще премине към отглеждане на лозята по биодинамичен метод през следващите години. Това е не просто следващата стъпка в еволюцията на винопроизводството, но и допълнително усилие за опазване на живота на лозата като растение. Биодинамичният метод във винопроизводството включва използването на естествени техники и наблюдения, за да се подобри здравето на лозите и да се постигне оптимална зрялост на гроздето.

Проектът „Медите“, съчетавайки традицията с иновациите във винопроизводството, не само предоставя на клиентите неповторимо възможността за винени наслади, но и подчертава ангажимента на екипа към екологичната устойчивост и подобряване на качеството на вината чрез биодинамични методи. Този проект несъмнено остава едно от блясъците в света на българското вино, като съчетава в себе си уникален вкус, традиция и отговорност към природата.

Сподели публикацията