Slide
Slide
Slide
Slide
София. Кметът на София Васил Терзиев обяви, че от 14 януари два аварийни екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община ще превозват деца, придружени от поне един родител, които искат да карат ски на Витоша. Тази новина градоначалникът обяви в своята страница във фейсбук. Той посочва, че трансферите ще бъдат от 8 ч. сутринта до 12:30 ч.
„За да облекчим и семействата с малки деца, осигуряваме транспорт на малките скиори с оборудване от местността “Витошко лале” до местност “Морени”. Зоната от “Морените” до хижа “Алеко” е пешеходна.
Превозването до планината ще става със 7-местен пътнически микробус, който ще направи няколко курса. Надявам се да успеем да помогнем на всички семейства да стигнат до “Витоша” и да прекарат пълноценно време с децата си.
Пуснахме два допълнителни автобуса по линия №66 поради засилен поток на пътници и многото желаещи да прекарат свободното си време на Витоша. Екипите на Центъра за градска мобилност следят натовареността по линиите и имаме готовност да осигурим допълнителни автобуси по линия №63″, съобщи кметът на София.
Сподели публикацията