Slide
Slide

Истанбул. Истанбул е готов да посрещне представителите на туристическата индустрия от цял свят, както и потребителите, които желаят да научат най-новите и интересни предложения за ваканция в Турция и в чужбина. Мегаполисът ще бъде домакин на XXVII издание на международното туристическо изложение East Mediterranean International Tourism and Travel Exhibition (EMITT), което ще се проведе от 6 до 9 февруари 2024 г.

Зарица Динкова: Трябва да работим заедно за съдържанието, а не за картинката

Над 300 участници ще представят своите възможности за туризъм, основно от Балканите, Близкия изток и Централна Азия, както и изложители от различни страни като Германия, България, Бразилия , Египет, Иран, Япония, Северен Кипър и Венецуела.

На българския информационен щанд, който е на площ от 108 кв. м, са потвърдили участие туристически компании и  общини.

Традиционно изложението привлича десетки хиляди професионалисти в индустрията и туристи, търсещи нови и вълнуващи възможности за пътуване. Събитието е едно от най-добрите туристически изложения в света, провежда се ежегодно и отваря врати както за професионалисти, така и за посетители.

Зарица Динкова на COP28: Адаптацията спрямо климатичните промени е гаранция за повече конкурентоспособност в туризма

В конферентната част ще се включат над 70 експерти от 30 водещи организации. Четирите основни теми в конферентната част на изложението ще бъдат: „Тенденции при пътуванията“, „Здравен туризъм“, „Отговорен туризъм“ и „Технологии за пътуване“. Сред акцентите е и климатичната криза, която засяга целия свят и какво е  нейното въздействие върху туризма. на място потребителите и професионалистите ще се запознаят с проекти за промоция и брандиране, политиките и стимулите на Турция, които ще бъдат предоставени в областта на здравния, спортния и културния туризъм, най-новите технологии за пътуване, цифрова трансформация и изкуствен интелект, еко-туристически изживявания, местни туристически практики и нови дестинации.

Сподели публикацията