Зарица Динкова: Трябва да работим заедно за съдържанието, а не за картинката
Зарица Динкова: Трябва да работим заедно за съдържанието, а не за картинката
Slide
Slide
Slide
Slide

София. „Трябва да работим заедно за съдържанието, а не за картинката. Именно за това съдържание, приоритетно работи нашето правителство, когато ние издигнем стандарта на живот на хората, когато ние създадем стабилна и успешна икономика, тогава ще имаме един успешен бранд“, заяви министърът на туризма Зарица Динкова по време на дискусията “Бранд България 2024 – модерният разказ за културата и туризма. Имиджът на страната ни в националната и международна комуникация”.

Министър Динкова подчерта, че конкуренцията в сектор „Туризъм“ е все по-голяма и в основата на тази конкуренция стоят както иновациите и новите подходи, така и местните общности. „Затова адмирирам изключително много подхода на вицепремиера Габриел, който е базиран на създаването на ангажираност с туризма във всяка една институция. Брандът е съвкупност от цялата икономика“, каза още министър Динкова.

Министърът на туризма подчерта, че колкото повече местни брандове са успешни, толкова повече това ще се отрази положително за България във всеки аспект. „Именно това е и целта на Черноморската програма – да дадем възможност на местните брандове и общности да се представят. Защото един национален бранд не е абсолютно нищо, ако той не представлява синтеза на местните забележителности от културното ни богатство и наследство“, изтъкна Зарица Динкова.

Това каза Зарица Динкова, министър на туризма, която бе участник в първия за годината форум “Бранд България – модерният разказ за културата и туризма”. Конференцията, организирана от медия “Стандарт” съвместно с Общество “Културно наследство”, партньор на Европа Ностра за България, както и най-голямата и най-представителна организация на туристическата индустрия – Националния борд по туризъм, се провежда с институционалното партньорство на Министерство на туризма и Министерство на културата.

Сподели публикацията