Хитрите и игриви домакини зорко наблюдават предметите на своите гости
Slide
Slide
Бали. Гората на маймуните е една от най-популярните спирки за туристите в Убуд на остров Бали. Това е сенчеста и зелена гора, с повече от 650 игриви маймуни – макаци, които са приели свещената гора за дом, разхождайки се свободно около дърветата и храмовия комплекс.
В гората има гледачи, които осигуряват необходимата храна на маймуните – кочани от царевица и сладки картофи

Палави и гладни за приключения са дългоопашатите животни. Те често си присвояват предмети от туристите – очила, чанти, телефони или други предмети, които може да върнат срещу … храна. Внимавайте, когато сте на това място, защото маймунките изглеждат сладки, но са изключително ловки джебчии.

В Гората на маймуните има три храма

Не гледайте мъжките в очите, защото това може да приемат за съперничество. Не закачайте и малките маймунки, за да не разгневите майките.

Дълбоко в гората на маймуните ще срещнете дългоопашатите в естестената им среда

Гората на маймуните е истинска джунгла с вековни дървета и разнообразна растителност, изградени са дървени пътеки за посетителите, а сред богатата растителност има и изкуствени езера с рибки
На място посетителите могат да си направят и популярното в интернет селфи с маймуна. Услугата струва  50 000 индонезийски рупии (Близо 3 евро).

На входа на туристическата атракция има магазин за сувенири, които да напомнят на посетителите за срещата им с маймунките. Гората на маймуните е част от програмата на остров Бали, която се реализира от българския туроператор Абакс.

Сподели публикацията