Slide
Slide

Трън. За втора поредна година, туристи от Трън ще изпратят заедно първия юлски залез от връх Каменитица в Ерулската планина, съобщиха от местното туристическо дружество.

Връх Каменитица е един от най-лесните за изкачване в Трънско. Той е изключително панорамен и особено подходящ за наблюдение на залези, каза пред БНР председателят на Трънското туристическо дружество Руслан Зарев.

„Нали традицията е на 1 юли да се посреща изгревът основно на морето, в най- източната част, ние пък изпращаме слънцето на 1 юли в най- западната част, като даже има заявки от хора, които ще посрещат изгрева сутринта на морето, ще пътуват цял ден и ще дойдат на залеза при нас”, споделиха организаторите.

Трънският Jili sunset  ще започне в късния слидобед с велоразходка по един от маршрутите на ВелоЕурл, а след това и с разходка до панорамните скали под връх Лиляк.

Рок концертът ще се състои на панорамна поляна в махала „Мучи баба”, която се намира на 1220 м надморска височина. Той ще започне в 19.30 часа и ще продължи до 23.30 часа с едночасово прекъсване за изпращането на залеза.

Сподели публикацията