Тайланд/Снимкa Мартина Найденова
Slide
Slide
Slide
Slide

Банкок. Правителството на Тайланд обмисля да въведе  безвизов престой до 90 дни за европейски туристи. С този ход не само ще бъде стимулирана икономиката на страната, но и ще бъде компенсиран недостига на туристи от Китай. Плановете за удължаване на безвизовия престой бяха разкрити от Промин Лерцуридей, главен помощник на премиера на страната, съобщи BangkokPost.

Тайланд планира да организира около 3000 културни и спортни събития, в опит да насърчи туристите да останат по-дълго и по този начин да харчат повече. Туристическият орган на Тайланд (TAT) обяви, че Международният фестивал на фойерверките в Патая ще се проведе от 24-25 ноември на плажа Патая. 

Тайланд въведе 30-дневна безвизова програма за индийски туристи, която им позволява да посещават страната до 30 дни, без да се нуждаят от виза. Междувременно за руските туристи правителството на Тайланд удължи периода на безвизов престой до 90 дни. Освен това тайландското правителство също така разкри планове за премахване на визовите изисквания за гражданите на Индия и Тайван от следващия месец до май 2024 г. Тайланд отмени визовите изисквания за китайски и казахстански пътници до 29 февруари 2024 г.

Тази година около 23,2 милиона чуждестранни туристи са посетили Тайланд, а миналата година страната е посрещнала 11,5 милиона туристи. През 2019 г., годината преди COVID-19, над 39 милиона туристи са посетили Тайланд, според официални източници. 

Сподели публикацията