Slide
Slide

Созопол. С надежда за по-добър сезон в Созопол откриха Лято 2023. Курортът е готов да посрещне наши и чужди туристи, увериха от местната управа.

Стартът на сезона бе даден на Централния плаж в морския град, съобщи БНР. Областният управител професор Мария Нейкова пожела:

„От сърце ви желая едно слънчево, неповторимо, незабравимо лято тук в прекрасния Созопол!“

Според кмета Тихомир Янакиев началото на сезона е с една идея по-слабо от миналата година заради времето, но това бързо ще бъде наваксано:

„Усиленият сезон започва след 1 юли. Тази година това, което чувам от хората, които се занимават с този бизнес е, че ще има и доста чужди туристи-няма да разчитаме само на българския туристи, но тук е времето да кажем, че нашите сънародници винаги са добре дошли при нас и има всички условия те да си прекарат една страхотна почивка.“

С повече паркоместа ще бъдат посрещнати туристите. Нито една услуга-синя зона, тротоарно право, наеми не са увеличени, което предполага, че и ресторанти и заведения не би трябвало да надуват цените. На този етап те са нормални, категоричен бе градоначалникът. До седмица в новия град ще има още един общински паркинг.

Председателят на Общинския съвет Георги Пинелов, бургаски депутати, представители на туристическия бизнес бяха сред гостите. Поздравителен адрес изпрати новият министър на туризма Зарица Динкова.

Сподели публикацията