Slide
Slide
Slide
Slide

Амстердам. България отговаря на поставените условия за присъединяване към Шенген и следователно можем да се съгласим с решение, което води до пълноправното й членство“. Това се казва в позиция на правителството на Нидерландия, с която БНР разполага.

От нидерландския кабинет обаче подчертават, че мониторингът след присъединяването е желателен както за управлението на границите, така и за върховенството на закона.

Нидерландия се съгласи България да се присъедини към европейската Шенгенска зона, най-голямата зона без паспорти в света, съобщи и нидерландското министерство на правосъдието, слагайки край на дългогодишното противопоставяне на страната на този ход, съобщава Ройтерс.

Според нидерландската преса новината идва от писмо на държавния секретар по въпросите на убежището и миграцията Ерик ван дер Бург до Камарата на представителите.

По-рано днес премиерът Денков обяви, че до края на деня може да се очакват положителни новини за ветото на Нидерландия за присъединяването на България към Шенген.

Сподели публикацията