Снимка bTV
Slide
Slide
Slide
Slide

Банско. Очакваме добър туристически сезон. Драстично поскъпване на почивките през зимния сезон няма да има. Всеки може да намери услуга според целите и възможностите си. Това каза в ефира на БТВ министърът на туризма Зарица Динкова.

По думите и Министерството на туризма прилага навременни мерки да се минимизира негативният ефект от военните действия в Близкия изток. „Рекламата за туристическите продукти в България е насочена към Великобритания, Ирландия, скандинавските и съседните страни. Чрез дигитализация промотираме Дестинация България на четири сезона.“, каза министър Динкова.

Относно бюджета тя коментира, че се получават 2 млн лева повече сравнение с миналата година, като това означава изпълнението на целенасочени планове. „С постоянни разговори с Министерството на финансите успяхме да запазим ставката от 9% за ресторантьорите до края на годината и за туроператорите до юни.“, уточни Зарица Динкова.

“Работим много добре с представителите на зимните курорти. Планираме интересни инициативи преди Световните ски и сноуборд събития и показваме , че туризмът е все по-конкурентоспособен, налагат се инвестиции в иновации и нови технологии за привличане на повече туристи.”, посочи министър Динкова.

Сподели публикацията