Slide
Slide

Шеф Джанфранко Киарини ще приготви с шеф Иван Агафинов 10-степенно меню на 4 и 5 май

Стара Загора. Магията на уникалния ресторант DIECI, който световноизвестните готвачи шеф Джанфранко Киарини и шеф Анна Киарини създадоха в обезлюденото село Девино в област Търговище, се пренася в Стара Загора. На 4 и 5 май 2023 г. двамата готвачи ще гостуват в ресторант Le Chef и заедно с шеф Иван Агафинов от Стара Загора ще създадат неповторимо 10-степенно гурме меню изцяло с български продукти.

Двамата кулинари готвят представление за всички сетива, вдъхновено от италианските корени на шеф Джанфранко Киарини и дългогодишния опит и страст на шеф Агафинов към френската кухня. Менюто ще бъде приготвено изцяло с български сезонни продукти, затова и финалният вариант на ястията ще остане тайна до самото им сервиране.

Менюто ще бъде сервирано със специално подбрани за събитието вина.

Посещението на шеф Джанфранко и Анна Киарини се организира по покана на местни индустриалци, ресторантьори и ценители на гурме преживяванията, много от които вече са редовни гости в ресторант DIECI в село Девино. Основни партньори в организацията на събитието са Андрей и Мария Андрееви от Стара Загора, основатели на сайта за храна, вино, пътувания и фотография https://www.andrey-andreev.com/, чиято цел е да подкрепя развитието на кулинарната и винена култура в града и на национално ниво.

Кои са шеф Джанфранко и Анна Киарини?

Двамата готвачи с италиански корени и опит по цял свят спечелиха вниманието на българската публика с това, че създадоха единствения по рода си ресторант DIECI в почти обезлюденото село Девино, Търговищко. Двамата приеха сградата на някогашното училище като свой дом, в който създадоха неповторимия си ресторант с едва 10 места.

В DIECI двамата готвачи градят новата българска кухня на бъдещето, изцяло с български продукти, но вдъхновена от техния дългогодишен опит по цял свят и италианските им корени. Амбицията на DIECI e да донесе първата звезда „Мишлен“ за България.

Шеф Иван Агафинов

Шеф Иван Агафинов е родом от Стара Загора, но прекарва над 10 години от живота си, работейки в изискани ресторанти на Лазурния бряг, Ил дьо Франс и Нормандия, Франция. През 2021 година решава да се върне в родния си град, за да материализира страстта и вдъхновението и да създаде най-интересния ресторант в Стара Загора в момента.

Ресторант Le Chef Avec Ivan Agafinov е комбинация от страст, вдъхновение, солиден опит и професионализъм, но и лично отношение към храната и гостите. Ястията му са вдъхновени от френската кухня и са винаги много изразителни, цветни, пълни в вкусове, аромати и емоция.

Запитвания и резервации се приемат на e-mail diecinightsatlechef@gmail.com и тел. 0883482857 – Мария Андреева. Броят на гостите е лимитиран до 20 на вечер, а опитът с предходни събития с участието на шеф Киарини показва, че местата се запълват в рамките на няколко дни след обявяването на събитието.

Сподели публикацията