Преди резервация на чадър и шезлонг чрез MySpot, прочетете внимателно правилата за ползване на апликацията
Преди резервация на чадър и шезлонг чрез MySpot, прочетете внимателно правилата за ползване на апликацията
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Предстои да се види как ще работи приложението за запазване на чадъри и шезлонги на плажа MySpot, но потребителите трябва още отнапред да знаят, че при отказ от резервация парите се възстановяват в профила на клиента под формата на кредити, а не на пари в сметката им. Това каза пред bTV Radio създателят на онлайн платформата „Ние, потребителите“ Габриела Руменова, като се позова на публикуваните Правила за ползване в уеб платформата на апликацията.

„Някои моменти от общите условия за ползването на приложението е добре да бъдат на фокуса на вниманието на потребителите преди да започнат да го ползват. Един от тях е, че за всяка резервация се удържа комисионна на база брой ангажирани места и тя не се възстановява при отмяна на запазването от страна на клиента“, обърна внимание Руменова.

Тя акцентира и върху друг важен момент относно заплащането за резервацията: „Сумата, която сте заплатили, няма да ви бъде върната под формата на пари, а на кредити, които остават във вашия профил за следващи резервации. И нещо много интересно – ако резервацията бъде отменена по решение на приложението или доставчика на услугата, то тогава отново парите не се връщат при вас, а се трансформират в кредити“, посочи експертът. За да си възстановите натрупаните в профила суми, трябва да деактивирате акаунта си.

Ново за Лято ‘2023: Ще можем да резервираме плажно място с онлайн приложение

Потребителите могат да анулират договора за ползване на апликацията по всяко време, като за целта трябва да прекратят регистрацията си. Те обаче следва да имат предвид, че деинсталиране или изтриване на приложението от устройството не води до прекратяване на договора.

В случай че приложението промени общите си условия, то трябва да информира потребителите за това в 7-дневен срок. Ако те не са съгласни с новите правила, могат да не ги приемат и да продължат да го ползват при предишните или да се откажат от договора без тежест за тях.

MY SPOT подобрява изживяването Ви на плажа с безпроблемно резервиране на плажно пространство, чадъри и шезлонги

Габриела Руменова счита, че има някои текстове в общите условия за ползването на апликацията, които трябва да бъдат прецизирани. Например този, който гласи, че евентуалната недействителност на някоя от разпоредбите няма да води до недействителност на Общите условия като цяло. Според Закона за защита на потребителите, обаче, наличието на неравноправни клаузи в договор не води до неговата нищожност само ако той може да се прилага и без тези клаузи.

От „Ние, потребителите“ препоръчват задълбочен прочит на Правилата за ползване на приложението преди резервация чрез него, за да си спестят финансови загуби и най-вече негативно преживяване: https://shortly.bg/3o8CU

Сподели публикацията