Пампорово
Slide
Slide
Slide
Slide

Пампорово. Пампорово приключва успешен ски сезон на фона на една от най-тежките за курорта зими за последните 14 години, заяви пред БТА Мариан Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово“ АД. Лифтовете в ски зоната от днес са спрени, след като скиорите имаха възможност да се спускат по пистите от връх Снежанка и през Великденската ваканция.

Курортът се справи със затрудненията, предизвикани от топлите зимни месеци и проблемите около поддържането на добри условия за ски при почти пролетни температури.  През ски сезона се наблюдава ръст на чуждестранни туристи от Молдова, Румъния, Сърбия, Северна Македония, Ирландия. При групите от британския пазар се запазват миналогодишните нива. Около 60 на сто от клиентите през ски сезона в Пампорово са български туристи, докато в предходните години техният относителен дял е бил близо 80 на сто.

Лифтовете в ски зоната ще бъдат подложени на сезонна техническа профилактика. Триместният лифт от вилно селище „Малина“ до връх Снежанка ще бъде заменен с нов 6 – седалков. Летният сезон в курорта се планира да започне около средата на юни.

Сподели публикацията