Slide

София. Представители на българския туристически бранш организират пресконференция на 6 юни в пресклуба на БТА. Темата е несъгласието на сектора с обявената кандидатура за министър на туризма на госпожа Зарица Динкова. В събитието ще участват ръководствата на Конфедерацията на българския туристически бизнес и Алиансът на туристическата индустрия в България.

Организаторите на пресконференцията изпратиха отворено писмо до кандидатите за премиер на ротационен принцип и лидерите на политическите партии, които се очаква формират правителство. Ето какво се казва в писмото:

Обръщаме се към Вас с настоятелна молба за среща относно бъдещето на сектора ни. Вече заявихме, че Конфедерацията на българския туристически бизнес и Алиансът на туристическата индустрия в България, които обединяват целия туристически бранш категорично не приемат обявената кандидатура за министър на туризма – госпожа Зарица Динкова.

Аргументирахме се, че няма как да работим с човек, който няма никаква експертиза в сектора. До момента никой не ни чува. По тази причина отново публично настояваме за среща, на която да изложим аргументите и предложенията си.

Искрено вярваме, че в тежката криза, в която се намира България е изключително важно държава и бизнес да работят заедно и заедно да намират правилните решения.

Членове на КБТБ са Българско конгресно бюро – БКБ“, Българска асоциация на заведенията, Сдружение на заведенията в България, Българска туристическа камара, Национален борд по туризъм.

Членове на АТИБ са Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциация на Българските Туроператори и Туристически Агенти (АБТТА), Асоциация на Екскурзоводите в България (АЕБ), Асоциацията на специализираните експерти в туристическата индустрия (АСЕТИ), Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА), Сдружение на туроператори и туристически агенции „Обединение Бъдеще за Туризма“ (ОБТ).

Сподели публикацията