Slide
Slide

София. FlixBus, бързо развиващата се технологична компания за мобилност и пътувания, започва първите си връзки с Гърция, като свързва София с красивия гръзки град Солун. Първата линия  свързваща двете държави ще стартира на 15 юни и ще бъде достъпна 5 пъти седмично, от четвъртък до понеделник. 

В партньорство с местния партньор Детелина Дрита, FlixBus има за цел да предложи алтернатива за устойчива мобилност на пътниците, които търсят удобен вариант за летния сезон. 

Гърция продължава да бъде най-предпочитаната дестинация за българските туристи , особено през летния сезон, както сочат последните данни на Европейската комисия. След Гърция, най-популярните държави за посещение от българите са Турция и Германия. Разширяването на дейността в Гърция бележи важен етап от развитието на FlixBus в региона и отговаря на нарастващото търсене на колективни и устойчиви пътувания в България. 

„Много се радваме, че стартираме новата си линия до Солун, вторият по големина град в Гърция и една от най-популярните летни дестинации“, заяви Снежина Колева, представител на FlixBus България.  „Разбираме, че все повече хора търсят алтернативи на личните автомобили и пътуването със самолет, особено когато планират лятната си почивка. Сега пътниците могат да започнат пътуването си до Гърция със спокойствие, наслаждавайки се на комфортно и екологично пътуване. От Солун те ще имат достъп до множество фериботни връзки до Егейските острови“, добави Колева. 

Свързването на по-малките градове винаги е било важна цел за FlixBus и линията до Гърция ще бъде достъпна и в Благоевград и Сандански. Пътниците ще пристигат в Солун точно навреме за обяд след 5-часово пътуване. 

„Ние не само засилваме дейността си от София, но и свързваме по-малки градове като Благоевград и Сандански с една от най-популярните дестинации в Гърция. Пътниците от Благоевград и Сандански вече могат да пътуват удобно с FlixBus до Гърция. Надяваме се, че услугата ни ще се превърне в алтернатива на личния автомобил за посещение на тази прекрасна лятна дестинация „, каза още Снежина Колева, относно значението на тази нова линия. 

Електрически катамаран ще превозва туристи до двата бряга на Дунав край Силистра

За да отпразнува пускането на новата линия, FlixBus предлага специална промоционална цена за ограничен период от време. Пътниците могат да се възползват от тази вълнуваща оферта, за да изпитат лекотата и удобството на пътуването с FlixBus, a след това да открият и да се насладят на завладяващата красота на Солун. Промоционалната цена е налична за резервации, започващи от 5 до 11 юни, и може да бъде получена чрез уебсайта на FlixBus, мобилното приложение и местните партньорски агенции в България. Цените на билетите започват от 9,99 лв. 

FlixBus започна да оперира в България през 2018 г. и предлага директни връзки с осем държави – Румъния, Австрия, Унгария, Словения, Хърватия, Германия, Сърбия и Турция. През 2022 г. компанията е превозила над 145 000 пътници от Румъния и България. 

Сподели публикацията