О́лга Кефалоя́ни е предложена за министър на туризма на Гърция
О́лга Кефалоя́ни е предложена за министър на туризма на Гърция
Slide
Slide
Slide
Slide

Атина. О́лга Кефалоя́ни е предложена за министър на туризма на Гърция. Тя е заемала този пост в периода 2012-2015 г. Това става ясно от изявление на правителствения говорител Павлос Маринакис, който обяви състава на новото гръцко правителство, след като по обяд Кириакос Мицотакис положи клетва като премиер за нов четиригодишен мандат.

Кефалояни е родена на 29 април 1975 г. в Атина. Преди нея министерството на туризма беше ръководено от Хари Теохарис и Василис Кикилиас. В новото правителство Теохарис ще бъде зам.-министър на финансите. Василис Кикилиас ще бъде министър на климатичната криза и гражданската защита. Той беше последователно министър на здравеопазването и на туризма, а по-рано – и на обществения ред.

Изборният резултат на Мицотакис му донесе абсолютно мнозинство от 158 депутати в 300-членния парламент на южните ни съседи и според процедурите в Гърция има автоматичото право да състави кабинет, който обаче трябва да получи вот на доверие. Новоизбраният парламент ще бъде свикан на 3 юли.

Сподели публикацията