Мароко се стреми да удвои туристите си до 2030 г.
Мароко се стреми да удвои туристите си до 2030 г.
Slide
Slide
Slide
Slide

Руслан ЙОРДАНОВ
Казабланка. Мароко се стреми да удвои туристите си до 2030 г., сподели пред Bgtourism.bg в Казабланка екскурзоводът в джамията Хасан II Мусауи Муса (Moussaoui Moussa). Той посочи, че годишно най-известната забележителност в мароканския град се посещава от 2 милиона души.

Мароко се стреми да удвои туристите си до 2030 г.
Джамията Хасан II в Казабланка

“През 2023 г. страната ни ще посрещне 14 милиона туристи, а целта ни е през 2030 г., когато ще бъдем и домакини на срещи от световното първенство по футбол, е да започнем да посрещаме по 30 милиона туристи. Мароко е сигурна и безопасна дестинация”, допълни гидът.

Той знае 11 езика, работи в туристическата индустрия от 20 години, а през последните 10 е екскурзовод в емблематичната джамия Хасан II. Муса е фен на Христо Стоичков и в телефона си има негова снимка.

Гидът показва снимката на Христо Стоичков в телефона си

Мароко е една от най-добрите и желани туристически дестинации в света. Още през първите 9 месеца на т.г. страната надмина броя на туристите за цялата 2022 г., когато е посрещнала 11 милиона посетители.

Кралският двореца в Рабат

Повече от 960 000 туристи са посетили Мароко през септември 2023 г. – със 7% повече в сравнение със септември 2022 г. Близо 550 000 души са пряко заети в сектора на туризма.

Екип на Bgtourism.bg e в Мароко с програмата на българския туроператор Абакс и през декември ще представи на своята аудитория не само едни от най-впечатляващите дестинации в африканската държава, но и новите туристически атракции, които скоро ще отворят врати за туристите от цял свят.

Присъедини се към вайбър канала на Bgtourism.bg

Присъедини се към чат бот канала на Bgtourism.bg

Сподели публикацията