Летище Варна стартира сезон Лято ‘2023 с богато разнообразие от дестинации
Летище Варна стартира сезон Лято ‘2023 с богато разнообразие от дестинации
Slide
Slide
Slide
Slide

Варна. Кръгла маса на тема „Устойчиви авиационни горива и нисковъглеродния преход” ще се проведе на 30 ноември, от 10.30 часа, във ВИП залата на Терминал 1 на Летище Варна. Събитието е организирано от Информационния портал 3E NEWS и експертът по енергийна политика Славчо Нейков, а домакин е FRAPORT TWIN STAR AIRPORT MANAGEMENT AD.

Във форума се очаква да присъстват представители на държавни институции, ръководителите на представителствата на Европейската комисия и Европейския парламент в София, бизнес асоциации и търговски дружества, НПО, научни институции, синдикални организации, експерти. В откриването ще се включат: представители на Министерство на транспорта и съобщенията и Министерство на енергетиката, главният изпълнителен директор на FRAPORT TWIN STAR AIRPORT MANAGEMENT AD д-р Франк Кванте, директорът на Летище Варна Димитър Костадинов и представители на „ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМ БУРГАС” АД, ЛУФТХАНЗА.

Кръглата маса е посветена на ролята на авиационните горива в контекста на опазването на околната среда и прехода към нисковъглеродна икономика. В тази връзка ще бъде представена актуален поглед в национален план, като откритите въпроси ще бъдат разгледани и в европейския контекст. На база на дискусиите ще се представят и систематизирани виждания за необходимите стъпки на национално ниво както в стратегически, така и в нормативен план с цел гарантиране сигурността на снабдяването и поощряване на иновациите и инвестициите, свързани с авиационните горива.

Сподели публикацията