SeaWorld Abu Dhabi предлага морско пътешествие из световния океан/Снимки Кристиан ИВАНОВ
Slide
Slide
Slide
Slide

Пингвини и тюлени в пустинята. Розово фламинго край залив с делфини…  Над 100 000 морски животни са съседи в гигантския тематичен парк SeaWorld Abu Dhabi

Кристиан ИВАНОВ
Абуд Даби. „Телепортирай ме!“ – това е кодовият израз на героите от научно-фантастичен филм, когато се налага моментално да се пренесат на хиляди километри. Фантастиката става реалност в най-големия аквариум в света SeaWorld Abu Dhabi в Абу Даби. Там можеш да прекосиш планетата „телепортирайки“ се на различни континенти за минути. Посещението е включено в инфотура на Premio Travel. Гигантският атракцион е разположен на почти 200 000 метра. Докато зад стените на комплекса пустинното слънце нагорещява термометрите до над 40 градуса, в една от специално обособените зони вътре се чувства мразовитата красота на Антарктика.

Разходката сред дружелюбни пингвини продължава с чаша италианско кафе в заведение с гледка към тропически залив. Лагуната е обитавана от грациозни розови птици фламинго, а съвсем наблизо плуват делфини.

Красавите розови птици фламинго обичат вниманието

Интелигентните бозайници имат и собствено шоу с дресура в SeaWorld Abu Dhabi. Представлението се радва на голям интерес, особено от децата – най-ентусиазираните изследователи в тематичния парк. Театрални представления разказват вечни морски приказки за най-малките.  

Пет арабски приказки, превърнати в реалност: Президентският дворец в Абу Даби (снимки)

Съоръжението е изградено сред осем смайващи сфери, във всяка от които се предлагат преживявания от различна точка на световния океан.

Входът към една от тематичните сфери в SeaWorld Abu Dhabi

Изследване на морския свят, открития и много нови знания очакват посетителите. За да могат да се разгледат всички атракции и да се почувстват емоциите на всяко едно от невероятните места за забавления, е необходимо да се отдели подобаващо време. Но всяка една минута прекарана в SeaWorld Abu Dhabi си струва. Повече от 100 000 морски животни са част от изумителното пътешествие от полюсите до тропиците.

Постройка типична за бреговете край студените морета

Гигантски увеселителен парк с екстремно влакче, тунели с прозрачни стени зад които плуват риби, каквито могат да се видят само научно-популярни филми и списания. Изчислено е, че в SeaWorld Abu Dhabi има общо  25 милиона литра вода.

Зад огромните прозрачни витрини могат да бъдат наблюдавани хиляди представители на морския свят

Технологии от последно поколение потапят посетителите във виртуални научни експедиции или дълбоководни гмуркания. Предвидена е възможност всеки да може да посети изследователският център за животни, където се предлагат образователни програми за ученици и туристически групи.

Пет арабски приказки, превърнати в реалност: Как Лувърът кацна в Абу Даби

Работата на учените, които се грижат за многобройната популация в SeaWorld Abu Dhabi е открита за гостите, извършва се зад витрини от специално стъкло. Декорите са зашеметяваща комбинация от жива природа и най-модерните дигитални ефекти.

Пингвините се чувстват като у дома си

Дали някой ден училищата ще изглеждат така? Едно е сигурно, ако това се случи, никой няма да бяга от час. В следващ материал от поредицата Пет арабски приказки, превърнати в реалност четете: Специален репортаж от улицата на златото в Дубай. Снимки на най-големия златен пръстен, записан в Книгата на рекордите „Гинес“.

Запознайте се с предложението на Premio Travel

ДУБАЙ – АРАБСКА ПРИКАЗКА

Сподели публикацията