Slide
Slide
Slide
Slide
Провадия. Провадия-Солницата, най-древният солодобивен и градски център в Европа, може да бъде разгледан от посетители до края на септември, съобщиха от комплекса. Посещенията са от понеделник до събота, включително, с изключение на дните, в които вали дъжд.
Обиколката на праисторическия солодобивен и градски център Провадия-Солницата започва на всеки кръгъл час от 9:00 до 13:00, включително – съответно в 9:00, 10:00, 11:00, 12:00 и 13:00 ч.
На 22 септември ще има ден на отворените врати, в който обиколките ще започват на по-кратки интервали (през около 15 минути) и за по-дълъг часови диапазон – от 8:00 до 15:00. За посещенията не е необходимо да се прави предварителна заявка.
Посещенията на праисторическия солодобивен и градски център Провадия-Солницата (5600-4350 г. пр. Хр.) са възможни само във времето, когато археологическият екип от Националния археологически институт и музей на БАН и Историческия музей в Провадия е на място и извършва теренни проучвания.
Всички гости трябва да имат предвид, че идват на археологически обект по време на активна проучвателска дейност там. Необходимо е да се движат в компактна група, без да се отклоняват от маршрута, по който ги води екскурзовода! Посещението е безплатно!
Сподели публикацията