Нахиде Дениз: Турция е най-големият потенциал за българския туризъм
Нахиде Дениз: Турция е най-големият потенциал за българския туризъм
Slide
Slide
Slide
Slide

Руслан ЙОРДАНОВ
Истанбул. “Тази година съм впечатлена от щанда на България. Много e красив и е подреден хубаво. Така трябва да бъде, защото Турция е най-големият потенциал за българския туризъм”, заяви пред Bgtourism.bg Нахиде Дениз, която е кореспондент на БТА в Истанбул.

Повече от 30 години тя постоянно живее в Турция. Нахиде традиционно посещава щанда на България и отразява представянето на страната ни.

“За първи път съм приятно изненадана от представянето на страната ни. Влязох в зала 8 и на най-централното място видях щанда на България. Виждам, че има интерес към страната ни. Хората имат желание да посещават България за почивка, особено през уикендите, но визите са големия проблем. Турските туристи ще продължат да посещават основно България за зимна ваканция, най-вече през ваканциите, докато не бъдат облекчени пътуванията им до страната. В момента излиза скъпо пътуването на едно четиричленно семейство до България. Все повече се посещават и българските СПА курорти заради лечебната вода”, добави Нахиде Дениз.

Нахиде Дениз и Зарица Динкова – министър на туризма

Тя припомни, че гърците са били много по-гъвкави относно привличането на турските туристи. Те са въвели 7-дневни визи, които се вземат на граничния пункт.

Сподели публикацията