Slide
Slide

Неапол. Неапол посреща многобройните си туристи с шампионска атмосфера. Местният футболен отбор Наполи има комфортната преднина от 19 точки разлика на върха пред Лацио в Серия А. Тимът на практика си е подпечатал титлата 11 кръга преди края на сезона, а скоро и на теория.

Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

По улиците на града се веят знамена на градския клуб и с лика на легендата Марадона, обличал екипа на Наполи. Гостите на италианския град си купуват фигурки на Марадона, картини, фланелки, възглавнички, магнитчета и много други аксесоари с неговия образ.

Туристите се снимат за спомен до фасадите, на които е изобразен Марадона. В неделния ден има навалица и невероятна атмосфера на площада, който носи името на незабравимата звезда.

АМАЛФИ И КРАЙБРЕЖИЕ С “ПРЕМИО ТРАВЕЛ”

Целият град е украсен със сини и бели ленти – цветовете на Наполи, както и с трансперанти, плакати и знамена с надписи: “Напред, Наполи”, “Наполи, шампион”.Градът е пъстър, шумен и колоритен, с богата история и много забележителности.  Той е част от програмите на българския туроператор “Премио Травел”. Пицариите в Неапол са над 24 хиляди, като тук е създадена и пица “Маргерита”.
Част от емблематичните места са и заведенията, където са снимани част от филмите с легендата на италианското кино София Лорен.

Сподели публикацията