Slide
Slide
Бали. Интересни, незабравими и емоционални срещи получават туристите при посещението си на една от най-емблематичните атракции на остров Бали (Индонезия) – Mason Elephant Park & ​​​​Lodge.
Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Близките срещи със слоновете разкриват колко невероятни животни са, способни да изпитват чувства и емоции, подобно на хората. Слоновете предизвикват искрено възхищение както сред възрастните, така и сред децата.
Слоновете позволяват на посетителите да ги галят и гушкат.

Срещу 50 000 индонезийски рупии, които са 3 евро, посетителите имат възможност да нахранят слоновете с вкусни плодове и зеленчуци.

Красивият парк предлага на своите посетители разходки със слон, да се погрижат за големите животни, като ги измият или изкъпят.
В момента в парка живеят 24 слона от Суматра, разказва пред Bgtourism.bg водачът в парка. Той споделя, че слоновете са докарани на остров Бали през 80-те години, когато естественото им местообитание се унищожава активно след масово изсечени гори. Сега тези интелигентни животни живеят в безопасност и комфорт, богата растителност и в прохладния и влажен климат на остров Бали.
В рамките на парка ще откриете също музей, галерия, магазин за сувенири, ресторанти, барове, изкуствени езера, екзотични дървета и растения.
Този зелен рай е дом на три големи костенурки от Мадагаскар, пауни, риби от Япония и от река Амазонка (Южна Америка).
Несъмнено посетителите на парка ще подарят на себе си един щастлив ден! Това място има магията да накара възрастните да се почувстват като щастливи деца – веднага щом видят и докоснат слоновете.
Паркът е създаден през 1997 г., официално е открит през 2000 г.
Слоновете живеят до 80-90 години и тежат 2-3 тона. Най-големи са африканските, които достигат до 5 тона – те имат и по-големи уши. С бивни са само мъжките, разказват местните водачи. Слоновете не се потят, а дневно си похапват по 250 кг храна. Денят им започва с витамини и е изпълнен с радостта на туристите към тях.
Остров Бали може да посетите с програмите на българските туроператори Абакс и Екватор.
Сподели публикацията