Снимка Visit Maribor
Slide
Slide

Марибор. Словенският град Марибор получи титлата „Най-добра кулинарна дестинация в Европа“ за 2023 г. Това стана след анкета на European best destinations, в която Марибор оглави класацията за кулинарни дестинации и зае престижното трето място за най-добра туристическа дестинация на 2023 година в Европа.

Варшава получи титлата “Най-добра европейска дестинация за 2023 г.”

Град Марибор е очарователен културен, кулинарен и образователен център в североизточната част на страната. Дълбоките културни и исторически корени на града датират от Средновековието и затова старият градски център предлага богато наследство и изобилие от истински преживявания. По-специално, местните се гордеят със своя носител на рекорда на Гинес, най-старата лоза в света. Три ресторанта в Марибор са носители на звезди на Мишлен.

Марибор – Европейска столица на културата през 2012 г. – има репутацията на гостоприемен град, домакин на множество международни културни и спортни събития през цялата година. Не пропускайте оживената атмосфера на летните фестивали и се насладете на активна градска почивка само на един скок от центъра на града на зеления връх Pohorje. Живописната природна природа предлага безкрайни възможности за туризъм, колоездене, ски и адреналинови спортове. 

Сподели публикацията