Slide
Slide
Slide
Slide

Мале. Конференцията на разказвачите на истории Visit Maldives 2023, която се проведе на 30 май, беше изключително събитие, което остави всички участници в трепетно очакване на красивата малдивска култура и пейзажи. Тази конференция, организирана от Visit Maldives, имаше за цел да предостави платформа на разказвачите на истории от цял свят, за да се потопят в уникалните преживявания, предлагани в различните региони на Малдивите.

След конференцията участниците се отправиха на незабравимо пътешествие в продължение на три дни в осем различни региона на Малдивите. Тези региони бяха внимателно подбрани, за да се гарантира, че участниците ще имат вълнуващи и уникални срещи. Участниците, които посетиха региона Laamu, прекараха изключително време.

Приключението започна със сърдечно преживяване, когато участниците бяха посрещнати в местна къща в Лааму Ган за традиционен малдивски обяд. Това беше забележителна възможност за участниците да общуват с малдивско семейство, особено с очарователното 7-годишно момиченце „Айша“, което ги въвлече във възхитителни разговори. Обядът, известен като „Golha Riha“, е уникален за атола Лааму деликатес, който накара всички участници да се възхитят от вкуса и автентичността му.

„Reveries Diving Village ни посрещна с топли приветствия. А след това екипът на Visit Maldives ни заведе в местното село, където имахме невероятен обяд с местното семейство. Момичето, милото момиче от това семейство, беше толкова талантливо и знаещо. Всъщност аз научих толкова много неща от това мило момиче“. – Рохан Павар Ранджан от Великобритания

Пътуването продължава с посещение на очарователни забележителности на остров Лааму Ган, като Паре Фенгаду (приказно езеро). Участниците бяха очаровани от красотата на това място, което предлагаше спиращи дъха гледки и очарователно спокойствие. Уроците с местните жители по традиционния занаят „фан винун“ (тъкане на палмова слама) добавиха допълнително вълшебство към преживяването им.

Екипът отседна в красивия хотел Reveries Maldives през нощта на 31-ви. Те получиха фантастичен престой в този хотел, който направи всичко възможно, за да осигури комфорта им. Забележително е, че персоналът на Reveries Maldives показа изключително гостоприемство, което наистина е пример за истинско преживяване на островния живот, за което участниците продължиха да говорят по време на престоя си.

На следващия ден участниците се впуснаха в приключение за гмуркане с шнорхел и изследване на Баресдху и близкия остров „Междузвездни войни“, организирано от Reveries. При гмуркането в Баресдху подводният свят разкри своите чудеса, а участниците се възхитиха на невероятната видимост през този ден. Те се възхитиха от живото множество от малки цветни рибки и зашеметяващи коралови образувания.

Кулминацията на пътуването беше в изискания хотел Six Senses Laamu, където участниците получиха две нощувки в абсолютен лукс. Настаняването в Six Senses Laamu надмина всички очаквания със спиращата дъха околна среда, безупречното гостоприемство и гастрономическите изкушения.

„На втория ден ми хареса гмуркането с шнорхел, хареса ми „Островът на Междузвездни войни“ и съм наистина много влюбена в моята водна вила в Six Senses Laamu“ Валентина Расо от Италия.

За приготвянето на храната в курорта се използват собственоръчно отгледани билки; има органична птицеферма, гъбарник, собствена фабрика за бутилиране и дори собствен шивач и дърводелец, за да се гарантира, че устойчивостта е основен фокус на всяка дейност. Участниците бяха още по-впечатлени от ангажимента на Six Senses Laamu към устойчивостта, когато научиха за опазването на морските обитатели и наблюдаваха растежа на коралите в лабораторията на центъра SHELL (Sea Hub for Environmental Learning). Големият амфитеатър на SHELL показваше зашеметяващи визуализации на подводния свят като фон, на който екипът разказваше своите истории за земята и водите на Лааму. Присъствието на реалистични копия на обитаващите региона скатове манта, висящи от тавана, добавиха поглъщащ щрих към тяхното учебно преживяване.

„Отидохме в Six Senses, много специално място, всеки от нас получи специална вила, така че изживяхме мястото по различен начин. Аз получих вила над водата, която е много изолирана от другите вили. За мен това беше моето „тихо място“. Мястото, където можех да правя снимки, да се отпусна, да се наслаждавам на гледката само за себе си. Наистина ми хареса, да, беше просто невероятен ден.“ – Джузепе Канаво от Италия.

Гостоприемството и дружелюбността на персонала на Six Senses Laamu са несравними. При пристигането си всеки член на персонала поздрави участниците, а генералният мениджър лично ги представи на целия екип. Участниците особено харесаха сесията в бар „Алхимия“ на курорта, където научиха практическия процес на създаване на продукти за грижа за кожата. Те имаха също така привилегията да се насладят на две вечери и един обяд с домакин, за да се свържат с хора от различни отдели и среди. Това уникално взаимодействие позволи на участниците да придобият съществена представа за различните сфери на живот и професии на Малдивите.

Успехът на конференцията на разказвачите на истории Visit Maldives 2023 безспорно се подсилва от забележителните преживявания, с които се сблъскват участниците по време на съпътстващите пътувания. Особено регионът Лааму остави следа в сърцата на участниците. Лааму показа най-доброто от това, което могат да предложат Малдивите – от сърдечните контакти с местните жители до хипнотизиращите подводни приключения и луксозните места за настаняване. Това пътуване послужи като свидетелство за богатата култура, природната красота и топлото гостоприемство, които характеризират Малдивите, и остави на всички участници скъпи спомени, които да споделят със света.

Сподели публикацията