Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Виена. Коледните базари във Виена са едни от най-красивите в Европа, които привличат туристите от цял свят по това време на годината. Екипът на Bgtourism.bg имаше привилегията тази година да присъства на официалното откриване на най-големия коледен базар, който се намира пред кметството. Кметът Михаел Лудвиг запали светлините на коледната елха и приветства местните жители и гостите на австрийската столица (Виж репортаж от събитието ТУК).
Виена е празнично украсена и е пълна с туристи от цял свят, които са пристигнали специално за коледните базари и неповторимата обстановка, която те предлагат от векове.
Нашият екип посети 5 коледни базара, които потвърждават, че Виена заслужено е водеща дестинация по това време на годината заради коледните си базари.
Десетки стилно украсени къщички предлагат ръчно изработени сувенири, бижута и носталгични играчки за елха. Хиляди гости се наслаждават на местните кулинарни специалитети – супа в хляб, огромни филии домашен хляб, намазани с местни пастети, на топлите наденички, на чипса или на пълнените картофи.
Гостите могат да опитат различни варианти на пунш и греяно вино.
Неповторима е обстановката в императорския двор на Шьонбрун, където трудно се устоява на аромата на карамелизираните ядки, на вкусните десерти или на печените кестени.
Ето и част от шедьоврите които са излезли от талантливите ръце на занаятчиите, за да стигнат до коледните елхи в много държави по света, както и атмосферата на всички коледни базари, които посетихме във Виена.

Коледен базар в парка на двореца Шьонбрун

Коледен базар пред кметството

Коледен базар до Музея на Сиси

Коледен базар на площада Щефансплац

Коледен базар до Виенското колело

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA