Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide
Виена. Коледните базари във Виена са едни от най-красивите в Европа, които привличат туристите от цял свят по това време на годината. Екипът на Bgtourism.bg имаше привилегията тази година да присъства на официалното откриване на най-големия коледен базар, който се намира пред кметството. Кметът Михаел Лудвиг запали светлините на коледната елха и приветства местните жители и гостите на австрийската столица (Виж репортаж от събитието ТУК).
Виена е празнично украсена и е пълна с туристи от цял свят, които са пристигнали специално за коледните базари и неповторимата обстановка, която те предлагат от векове.
Нашият екип посети 5 коледни базара, които потвърждават, че Виена заслужено е водеща дестинация по това време на годината заради коледните си базари.
Десетки стилно украсени къщички предлагат ръчно изработени сувенири, бижута и носталгични играчки за елха. Хиляди гости се наслаждават на местните кулинарни специалитети – супа в хляб, огромни филии домашен хляб, намазани с местни пастети, на топлите наденички, на чипса или на пълнените картофи.
Гостите могат да опитат различни варианти на пунш и греяно вино.
Неповторима е обстановката в императорския двор на Шьонбрун, където трудно се устоява на аромата на карамелизираните ядки, на вкусните десерти или на печените кестени.
Ето и част от шедьоврите които са излезли от талантливите ръце на занаятчиите, за да стигнат до коледните елхи в много държави по света, както и атмосферата на всички коледни базари, които посетихме във Виена.

Коледен базар в парка на двореца Шьонбрун

Коледен базар пред кметството

Коледен базар до Музея на Сиси

Коледен базар на площада Щефансплац

Коледен базар до Виенското колело

Сподели публикацията