Slide
Slide
Slide
Slide

Кранево. Министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе работна среща с кмета на Кранево Румен Николов, за да обсъдят готовността на курортното село за летен сезон 2023. Чистотата и подобряването на инфраструктурата бяха във фокуса на разговора, след като в Министерството на туризма постъпиха сигнали на граждани.

Министърът посочи, че природните дадености на Кранево са изключително добри – широк, чист плаж, минерални води, в това число и близостта на голямо международно летище.

Министър Илин Димитров откри старта на Националното състезание по професии в сферата на туризма 2023 в Албена (снимки+видео)

Плаж в Кранево

В Кранево има 12 хил. легла, които допринасят със своя курортен данък от над милион лева, до морския бряг са разположени три 5-звездни и 4 четиризвездни хотела, които работят целогодишно или с дълъг сезон заради минералните извори.

Министър Димитров подчерта също, че е изключително важно на местно ниво да се вземат мерки навреме, за да бъде посрещнат сезонът в приветлива за туристите обстановка за протичането на един успешен сезон.

България очаква 5% ръст на туристите това лято спрямо 2019 г. (аудио)

Двамата коментираха конкретни действия по отстраняване на текущи проблеми, свързани с инфраструктурата и организиране на чистотата в района на Кранево. Димитров посочи в своята страница във фейсбук, че предстои да бъде организирана и среща с кмета на община Балчик, на чиято територия е Кранево.

Последните данни сочат, че населението на морското селище е близо 1 200 души, а през лятото с туристите става над 20 000.

Сподели публикацията