Община Русе обявява обществена поръчка за осигуряване на самолетни билети, трансфери и транспортни услуги
Община Русе обявява обществена поръчка за осигуряване на самолетни билети, трансфери и транспортни услуги
Slide
Slide
Slide
Slide

Никозия. Кипър започва туристическата 2024-та с увеличен брой полети до страната през зимния сезон и обнадеждаващ поток от резервации за летния сезон, направени досега през януари, обявиха от Кипърската асоциация на хотелиерите, цитиранa от БНР. Популяризирането на страната като целогодишна дестинация е сред основните цели на туристическата индустрия през тази година.

Броят на чуждестранните туристи, които се очаква да посетят Кипър през това лято, ще повтори успеха от миналата година, като може да се стигне и до нови рекорди, прогнозира президентът на браншовата организация Танос Михаелидис.

Кипър завърши 2023-та с ръст от над 20% на туристическите пристигания спрямо 2022-ра.

Загубите от израелския пазар, втори по значимост през миналата година, въпреки прекратяването му в последното тримесечие заради войната в Газа, може да бъдат компенсирани от печалби от други пазари, смятат хотелиерите. Усилията им са насочени към увеличаване на пазарния дял от страните от Централна и Северна Европа.

С подобрена въздушна връзка на острова преминава тазгодишният зимен сезон. С 30% повече са местата в авиокомпаниите в сравнение с рекордната 2019 г., което се равнява на средно 70 полета дневно, съобщиха от компанията оператор на двете международни летища. През зимните месеци те ще приемат 30 авиокомпании, летящи по 102 дестинации.

Сподели публикацията