Slide
Slide
Slide
Slide

Банско. Водят разговори както с представители на турската страна, така и с българското Министерство на външните работи и МВР във връзка с това да бъде облекчен и ускорен процесът на издаване на визи за турските туристи, каза министърът на туризма Зарица Динкова в началото на кръгла маса на тема „Ролята на държавата и туристическите сдружения за увеличаване на двустранния туристопоток между България и Турция“, която се провежда в Банско. В тази връзка Министерство на туризма има идея, която ще бъде предложена и която би трябвало да облекчи издаването на визи, добави тя.

„Само през декември ръстът на турските туристи у нас е 22%. За нас е изключително важно да продължим тази тенденция и да улесним туристопотока от Турция. Аз знам, че основният проблем за туристите от Турция е издаването на визи, затова активно работим с МВнР и МВР по разрешаването на този въпрос“, каза министърът на туризма Зарица Динкова.

Министър Динкова подчерта, че тенденцията, която наблюдаваме през декември за увеличение на туристопотока от югоизточната ни съседка може да бъде продължена чрез усилена работа с турския туристически сектор. „Въпреки че турските туристи идват предимно по суша се надявам, че и въздушният Шенген ще даде възможност на всички, които имат шенгенски визи да влизат у нас по-лесно“, изтъкна министър Динкова.

България, съвместно с бранша, ще насочи своите усилия към популяризиране на дестинацията ни на турския пазар.

Това може да стане с предлагането на различни пакети и услуги, както с провеждането на спортни и детски лагери, така и с активна реклама на отличните ни условия за СПА, уелнес, здраве, кулинарен и културен туризъм.

Именно, за да продължим доброто ни партньорство с турския туристически бранш ще бъде отправена покана към турската страна за провеждане петата сесия на българо-турския Комитет по туризъм в Банско.

Сподели публикацията