Берлин. Целият свят е насочил своите погледи към най-голямото и авторитетно туристическо събитие. Германската столица Берлин отново събра най-големите професионалисти в индустрията – за първи път след началото на Ковид-19. България се представя с общо 44 участници от сектор туризъм – общински администрации и професионалисти от бранша, които посрещат своите партньори на щанд, който е голям 500 кв. м. В първия ден българските представители бяха поздравени лично от генералния секретар на Световната организация по туризъм към ООН Зураб Пололикашвили, от посланика на Република България в Германия Н. Пр. Елена Шекерлетова и от туристическото аташе на страната ни в Берлин Тихомир Патарински.

ITB Берлин: Генералният секретар на СОТ Пололикашвили беше гост на българския щанд

Как България се представя на туристическия форум?

Щандът на България е на топ локация в новопостроената зала HUB27, която привлича вниманието на много професионалисти. Съседи до нас са Грузия, Полша, Армения.

Визия

Огромни визии на едни от най-красивите дестинации в България с приблизителни размери 4/3 м популяризират по най-добрия начин възможностите за туризъм в страната ни, като сред акцентите са морски ваканции, културен туризъм, приключенски туризъм, религиозен туризъм и др. Избрани са фотографиите, които да разкрият впечатляващата природа и уникалните забележителности, включително и нашумелите Белоградчишките скали.

Джаз и вино

Атмосферата на щанда включва прекрасна комбинация от дегустация на качествено вино под звуците на талантливия джаз изпълнител Владимир Кърпаров, който със своите изпълнения със саксофон представя по отличен начин културата и таланта на дестинацията ни.

Министър Илин Димитров участва в приема в българското посолство в Берлин по случай националния празник на България

Той е роден през 1977 г. в София. Като дете e силно повлиян от класическата музика и музицирането на неговия по-голям брат – пианистa и композитор Светослав Кърпаров. Владимир започва да свири на саксофон на 12 годишна възраст в Детско-юношеския духов оркестър “Ботева чета“. В периода 1995-99 г. учи в музикалната академия „Панчо Владигеров“.

По-късно със стипендия на Фондация “Oscar und Vera Ritter-Stiftung“ заминава да продължи музикалното си образование в Хамбург. През 2002 г., привлечен от мултикултурната музикална сцена в Берлин, той се установява в немската столица, където през 2005 г. завършва музикалната консерватория „Ханс Айслер“. Участвал е на редица музикални фестивали в Европа, Азия, Латинска и Северна Америка, Северна Африка, има и издадени албуми.

VR-разходка на щанда

България очарова посетителите на щанда и чрез VR-разходка на културно-исторически обекти. Технологията позволява на всички да направят виртуална разходка из старата столица, да видят АМР „Царевец“ и Боянската църква.

Усилията на екипа на Министерството на туризма да представи страната ни по пай-добрия начин, независимо от трудните времена, в които живеем и излизат нови предизвикателства, не останаха незабелязани от участниците на щанда ни и посетителите.

„Щандът е прекрасен, а видеото е впечатляващо! Отлично са подготвени работните ни места. Имаме всички удобства за посрещане на партньори и за провеждането на ползотворни срещи. На дискусията на ESPA беше пълна залата, голям интерес има към здравния и СПА туризъм, а това ни дава надежда, че изложението ще бъде ползотворно за страната ни“, заяви пред Bgtourism.bg Весела Богданова от СПА хотел „Петте елемента“ в Сапарева баня. Хотелиери от морските ни курорти подкрепиха думите й. „Толкова хубав щанд и на такава позиция, никога не сме имали! Представянето е супер!“, сподели Георги Пасев – маркетинг мениджърът на АБАКС – една от водещите туроператорски компании у нас.

Весела Богданова

Водещи европейски СПА дестинации обсъждат визията за развитието на индустрията на ITB Berlin

Очаровани от щанда на България и професионализма на екипа на Министерството на туризма останаха и представители на Европейската СПА Асоциация: „Имате топ локация, модерна визия и професионалисти, които разкриват гостоприемството на страната ви“, категорични бяха от ЕСПА.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA