Slide
Slide
Берлин. Водещите европейски СПА дестинации, сред които са България, Исландия, Словения и др. държави, обсъждат новостите и визията за развитието на индустрията. Това става по време международно туристическо изложение ITB Berlin. В рамките на три дни германската столица е домакин на най-големите професионалисти и утвърдени личности в туристическата индустрия от цял свят, а в програмата са включени дискусии, които засягат актуални теми от здравния и СПА туризъм.
В днешната дискусия спикър бе председателят на Български съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на Европейската СПА асоциация д-р Сийка Кацарова, която заедно със своите колеги Мартин Плахи (Чехия), Петра Леловска (Словакия) и Едгар Бридис (Литва) обсъдиха ефективните промени в СПА управлението, кои са разумните стъпки за намаляване на разходите, устойчивите инициативи и политики в прехода към енергийна независимост.
Делегация от Европейската СПА Асоциация провежда ползотворни работни срещи по време на изложението с представителите на отделните дестинации. Една от тях, която приключи преди минути, бе срещата на щанда на Словения с Мая Пак – ръководител на Словенския туристически борд. Участие взеха Чила Мезоси – генерален секретар на Европейската СПА асоциация, д-р Сийка Кацарова – председател на Български съюз по балнеология и СПА туризъм, Изток Алтбауер – управляващ директор на словенската СПА асоциация, Петра Леловска – вицепрезидент на Ensana Health Spa Hotel Group, представителят на СПА организацията в Исландия Ториер Хелденсон, както и Виктор Вереб, който е представител на китайски туроператор за Европа.
До 9 март, включително, на сцената на Медицинския павилион Европейската СПА асоциация организира серия дискусии, по време на които професионалистите в бранша дискутират актуални теми в сферата на Медикъл/СПА и СПА туризма.
„Сред актуалните теми и тенденциите, които заемат важно място в работните срещи са оптимизиране работата на СПА хотелите, маркетинг в курортите, устойчиви инвестиции, хранене, психично здраве, активен и здравословен начин на живот“, заяви пред Bgtourism.bg д-р Кацарова. Тя посочи, че дискусията на 8 март е посветена на новите продукти в здравния туризъм – комбинация между природа и устойчиви инвестиции. Вижте програмата ТУК.
Д-р Сийка Кацарова и Весела Богданова – представител на СПА хотел Петте елемента в Сапарева баня
Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA