Министър Димитров поздрави Грузия, страната – партньор на изложението

Берлин. Генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН Зураб Пололикашвили специално посети щанда на България на ITB Берлин и поздрави българския служебен министър. “Винаги сте добре дошли в България”, каза министър Димитров и подчерта, че страната ни се подготвя за домакинството на 68-та сесия на Регионална комисия „Европа“ на СОТ в началото на юни.

Водещи европейски СПА дестинации обсъждат визията за развитието на индустрията на ITB Berlin

Преди това двамата с министър Димитров проведоха неформална среща на националния щанд на Грузия – страната партньор в тазгодишното изложение. Срещата между двамата предизвика голям интерес на грузинския щанд, след като в първата вечер държавата беше домакин и главно действащо лице в зрелищната церемония по откриване на най-голямото в света туристическо изложение. Българският министър благодари за топлото отношение и доброто сътрудничество със Световната организация в лицето на нейния генерален секретар Пололикашвили и Алесандра Прианте, директор за Европа на СОТ.

ITB Берлин: Генералният секретар на СОТ Пололикашвили беше гост на българския щанд

В рамките на неофициалната среща по време на международното туристическо изложение ITB Berlin министър Димитров получи покана от председателя на Грузинската национална туристическа администрация Мая Омиадзе да посети Грузия. Министър Димитров също отправи покана – той отбеляза, че ще очаква Мая Омиадзе да посети България в първите дни на юни, когато ще се проведе 68-то заседание на Регионална комисия „Европа“ на СОТ.

ITB Berlin: Министър Димитров и посланик Шекерлетова поздравиха участниците на националния щанд в първия работен ден от международното изложение

Двамата ръководители – министър Димитров и Мая Омиадзе – обсъдиха възможностите за развитие на двустранното сътрудничество в областта на културния и винения туризъм. Заедно с генералния секретар на СОТ Зураб Пололикашвили посетиха щанда, на който Грузия представя своето винопроизводство като държава, която специално акцентира върху него като част от националния си туристически продукт.

Министър Илин Димитров участва в приема в българското посолство в Берлин по случай националния празник на България

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA